Ovako to izgleda kod mene:
levo je gomila koja se sprema/zri za prolećnu sadnju sledeće godine, a desno je prihvat za tekući organski otpad u koji NI U KOM SLUČAJU ne ide kosa posle šišanja!
Piljevina, nakon sečenja drva, slama, pokošena trava, ali KOSA nikako, jer ona ne truli.
U taj kompost preporučljivo je da dodaješ i iskorišćenu zemlju iz saksija.
Dobro je, ma odlično je, u taj kompost ubaciti jednu šaku crvenih glista, možeš ih nabaviti na prodajnim mestima ribolovačkih mamaca, ako nigde drugde nemaš.
Ovo dole je veće i malko siromašnije ,iako veće, kompostište, u koji sam trpao svu travu koju sam u toku ove godine kosio po bašti.
Zahteva jako mnogo vode da bi detaljno istrulelo, jer u početku nekakvog vrenja razvija popriličnu temperaturu koja postojeću vlagu jako brzo isuši.
E, posle u taj kompost moja žena rasađuje moju medicinu za gastritis, urinarne probleme, detoksikaciju...
Ima iza kuće još ihahaj, jer samo ja trošim oko 1500 komada godišnje...
...ali ne ove zelenobeličaste ko sa pijace, tu "bebipapicu" jedu žena i deca, a ja one što imaju oblik trešnje(još mi nisu sazrele), pa one narandžaste tanke, pa neke crvene, koje su prvo modro plave i tsl.
Dok su sveže jedem sveže, a za zimu ISKLJUČIVO sušene.
Ako nemaš prostora, ono što ti je ventura rekao za sanduk je ok.