popmilan76
Član broj: 295089 Poruke: 1351 *.dynamic.isp.telekom.rs.
|
Pec je takva,takav je softver,da na displeju imam samo t povratne vode i t potisne vode,nemam t sobe,kupljena je pec pre koji mesec,jer sve prethodne su imale i t vode i t sobe,i kada dostigne neki od parametara ide u modulate,i onda su verovatno shvatili da je jedino bitna t vode,i da se tako sve regulise.S tim sto t vode u kotlu ne odrzava na zadatom nivou,vec zavisi od vise faktora,a najpre od broja radijatora,odnosno kvadrata koju ona greje.Ako ja podesi8m t vode na 45 ili na 65,zapravo je isto,jer ce rasti t vode ,kada recimo rade samo 3 radijatora,za nekih 1,5 sati do 65 c,i onda ukljucujem radijator,po radijator,i kada ukljucim sve radijatore...bude na 55 c,ne znam da li ce jos raditi jer mi nije toliko dugo radila da bi proverio.Ne znam da li sam sada jasniji,samo sto ce u mom slucaju pre preci u modulate,bar za sat vremena nego da sam podesio na 65.I ovo za vreme ,da li postoji neka granica ,recimo kad bi postavio na 0,5 s,da li bi pec mogla da se uopste upali sa tim vremenom?Pitam jer sam negde procitao da je donja granica 0,7 s,i ispod toga nece da radi,tj ugasice se ili se nece ni upaliti?
|