Citat:
[url=/p3596645]Ti znas kako su tih skoro 6 drzava dobile nezavisnost?
Da, Slovenija, Makedonija i Crna Gora tacno tako kako sam napisao, u Bosni, Hrvatskoj i Kosovu smo malo glumili ludilo pa onda tako kako sam napisao.
Citat:
Prijatelju, summa summarum cele je price jesi li spreman zajedno sa Braksijem iz Italije da ides u akciju kad sneg okopni i gora olista? Znas kako to na Balkanu ide? Drugo, Zapad mora biti svestan da totalno razbijanje Srbije i svodjenje nase nacije na Palestince, moze samo doneti velike probleme, jer nacija koja nema sta vise da izgubi postaje dosta zajebana.
Ma daj, koja nacija, u parlamentu nemas nijednog nacionalistu poslanika a pricas o nacionalizmu, probudi se decace, zaspao si negde u devedesetim. Svako ce da gleda svoje doope, ja ne poznajem nikoga ko je imao ikakve sanse da na osnovu cukundede postane Hrvat/Madjar/Bugarin po drzavljanstvu da to nije i uradio. U slucaju ozbiljnije mogucnosti nezavisnosti Vojvodine, cenim da bi barem polovina ljutih Beogradjana momentalno prijavila prebivaliste u Vojvodini, kako bi sto pre dobili EU pasos pa pravac Nemacka/Italija/Svedska... Ono sto bi za nezavisnu vojvodinu bilo kao kec na desetku je da se pojavi neko ko ce da lupa samare secesionistima ili jos bolje neki novi Arkan koji ce da zapali par kuca i pokrade namestaj. To bi polarisalo javno mnjenje i umanjilo broj onih koji uopste ne bi izasli na referendum o nezavisnosti jer im je svejedno kako se drzava zove. Ali, na zalost Vojvodjana zeljnih nezavisnosti, nista od toga, niko nece da ih dira.
Citat:
Citiracu bivseg americkog predsednika Thomasa Jeffersona: "I have seen enough of one war never to wish to see another.
Pa zar ovaj citat ne govori upravo suprotno od toga sto ti tvrdis da su potrebne nekakve "akcije"? Sad je 21. vek, nezavisnost se ostvaruje bez kojekakvih paintball utakmica, Balkanci su probali drugacije par puta pa su izvukli neku pouku, ili su se barem samo umorili od samoubilackog ponasanja. Znas sta bi se desilo posle prvog ispucanog sarzera - i Srbijanci i Vojvodjani bi svi kompletno dosli na Madjarsku granicu i pridruzili se ovim Sirijcima u zahtevima za azil. Moglo bi se desiti da se potuku oko toga ko je pre koga stao u red

Ja sam vec mnogo puta rekao da je jedina uspesna opcija za buducnost Srbije da se mi svi kolektivno odselimo a dovedemo ovde nekoliko miliona Kineza koji ce prvo vratiti sve nase dugove a potom od Srbije napraviti modernu uspesnu drzavu kosookih ljudi
Citat:
Ovo prizivaju brakcijevci i slični ostali a možda i bude
Ma jok, naprotiv, prizivaju to da od Zemuna do Helsinkija nigde nemas granicni prelaz i ne pokazujes pasos i imas sva ostala prava kao da je to sve jedna drzava, a osecaju kurcobolju prema tome gde je na nekom parcetu papira ucrtano da tuda prolazi granica.
[Ovu poruku je menjao Darko Nedeljković dana 07.08.2015. u 09:20 GMT+1]