Citat:
Panta_:
Ma tu potvrdu moze da okaci macku o rep. Verbalno psihicko zlostavljanje se tesko dokazuje, jedino ovi mejlovi sto si slao, pa ako ima u njima nesto sto moze da iskoristi.
Dokazivanje - o tom potom, to u ovom trenutku jos nije aktuelno, ali potvrda jeste aktuelna, ona ima tu snagu da poslodavca natera da pokretacu teme neko vreme placa da ne dolazi na posao. Znaci, ako potvrda postoji, nije na poslodavcu da razmislja da li to moze da se dokaze ili ne, vec da postupi po zakonu i optuzenog za mobing drzi podalje od osobe koja za sebe tvrdi da je zrtva. Taman da poslodavac zna da to nema veze sa mozgom, zakon ga obavezuje da tako postupi.
Citat:
Tako i ovde, neko ko nije radio bas na mestu cistaca pa da kazemo da je neuk "odjednom' dobija odkaz/predlog za sporazumno raskid ugovora, ali on sam ne zna o cemu se radi. Ja u takvu pricu ne verujem.
Po mom iskustvu, mober obicno nije svestan da vrsi mobing. Mobing inace nije odredjeni trenutni dogadjaj gde ti "sevne pred ocima" pa se izderes na nekog ili mu nalupas samare, vec obicno predstavlja blazu formu delovanja u veoma dugom vremenskom periodu. Mober jednostavno zrtvu da kazem izrazito manje izrazito manje postuje nwgo druge. Mobing je ako si prema svima u kancelariji nasmejan, a prema nekom namrsten, ako kad neko od kolega udje u prostoriju prestajes da procas ono sto si drugima krenuo da ispricas, ako jednoj osobi stalno dodeljujes previse najlakse ili najteze zadatke (najlaksi su uvredljivi jer znaci da tu osobu smatras nesposobnom) i svasta jos nesto moze da bude mobing sto uopste nije nasilno. Ne znam zasto se ovde podigla tolika drama oko mobinga - to je svakodnevna situacija u danasnje vreme i resava se vrlo lako, najcesce kada se moberu jasno da do znanja da njegovo ponasanje predstavlja mobing on vrlo rado i bez ikakvog pritiska koriguje svoje ponasanje. To sto je neko odmah posegao za otkazom kao resenjem, po mom misljenju govori o odsustvu elementarnog obrazovanja iz oblasti upravljanja ljudskim resursima. Ili je tako, ili sto kazes 2012 moze biti ucinjeno nesto toliko krupno da je svaki razgovor suvisan, ali tma1717 kaze da to nije slucaj, pa ako mu predstavlja neko reenje da nas laze onda nek nas laze, meni ne smeta, ja cu da mu verujem.
[Ovu poruku je menjao Darko Nedeljković dana 08.09.2015. u 00:59 GMT+1]