A nisi nam rekao zasto bi to radio? Zelis da izbegnes porez, da uzmes kes ili stvarno da potrosis taj novac za nesto (osnovna sredstva)?
Ako zelis da potrosis novac, mozes da sakupis nas sa foruma, odvedes u neku kafanu da se nazderemo i napijemo ko ljudi, a da tebi da izdaju virmanski racun
Takodje, mozes da potrosis novac na edukaciju kadrova, ili na neko studijsko putovanje (obilazak banja, firmi, neke IT industrije).
Za izbegavanje poreza, najbolje da ulozis u osnovna pokretna i nepokretna sredstva, jer mislim da ti se vraca pdv.
Ako zelis da izvuces kes... hmmm... ne znam bas kako bih te posavetovao. Jedna od mogucnosti pisanje dnevnica sebi i svojim radnicima, ali onda moras da vodis racuna da po zaposlenom ne predje 6000 din. mesecno jer se posle toga oporezuje. Takodje, koriscenje auta u sluzbene svrhe, imas pravo da napises putni nalog za to... 30% od cene goriva puta predjeni broj kilometara.
Ili, dogovor sa nekom firmom o pisanju "racuna" za potrosni materijal... tonere, rez. delove, papir, flipchartove, olovke, gumice, flomastere...
EDIT: Setih se, u zavisnosti kakva je firma, neke firme imaju upravni odbor (ili se drugacije zove) gde oni odluce da radnicima dodele bonuse. Ti, kao na vrhu, mozes da dobijes i do 500% veci bonus od svojih radnika. Npr. das radnicima 13-u platu, a sebi i tvom menadzmentu 5 svojih 13-ih plata. Na to redovno platis porez i svi mirni. Takodje, dogovor sa radnicima, da im dodelis 13-u platu a da tebi daju pola od iste
qq meni, ja da sam normalan pored vas bih poludeo!
Tek sad znam koliko ne znam...