Citat:
Ivan Dimkovic: @Sceka,
Ako film pustas na rezoluciji drugacijoj od izvorne (sto je najcesce slucaj), kvalitet skaliranja utice na krajnji rezultat.
Rezultat uradjen offline skaliranjem i te kako moze da bude bolji od npr. obicnog bikubnog skaliranja sa SD na HD, samo je pitanje da li ta razlika nesto znaci korisniku i da li je ukupan rezultat i dalje pozitivan posle rekompresije.
Jasno, ali ja sam samo naveo da vizuelno kako god se okrene sve zavisi od izvornog snimka. A ono sto je postavljeno na YT-u, rec je o filmu Rane, je izvorno lose tako da ne moze da bude bolje od toga. Vizuelno, za korisnika, gledaoca.
Nesto slicno se pojavljuje u diskusijama o HD kanalima gde uvek ima neko ko navede neku emisiju koja je losa i to koristi kao neki argument, zanemarujuci cinjenicu da je sam snimak sniman i procesiran u vreme kad HD nije bio ni u najavi...
Nije slucajno, to je nesto sto je napisao jedan moj ortak jako davno a kao potpis za neki Mail koji sam poslao u Inostranstvo ... pa to koristim od tada, navika ...
U medjuvremenu sam radio dosta toga sa Amerikancima i videli su to jer je stvarno odavno, datira jos od samih pocetaka Internet-a kod nas.

Ja sam reputaciju odavno stekao i do sada je nisam izgubio. (sa time se ne smaram vec dugo godina)
Pozdrav!
"Grand Magus and Supreme Wizard of professional
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail:
[email protected]
Home Page:
http://www.linkedin.com/in/sceka
:) "Nije ti palo na pamet da nekom inteligentnijem postu daš lajk?" (By Nebojsa)
Pravi biser: „Sada sumnjam da bih ucestvovao u poboljsavanju Nebojsinog foruma.”