Sto ne bi valjalo...
Sve zavisi koliko secera imaju u sebi, ali moze itekako dobra jabukovaca da se napravi. U proseku, oko 3-4 litre od kazana moze da izadje ako su prezrele.
Moj deda je pekao, doduse nesto redje od jabuke, ali je bila odlicna. Najbolje je da se prethodno skase i onda u burad, doda se nesto secera da pospesi vrenje i to je to. Dovoljno je 2-3kg secera na 100kg jabuka.
Sljivka, kajsija i kruska su ipak bez konkurencije :D
Ja sam imao bas dosta sljiva, ali sve je to propalo i ostale samo dzanje i vec 10-ak godina ne pecem, a ima bogami da se skupi bar za 10 kazana od 100L.
Moj rodjak, koji inace ne zivi na selu vec dugo godina pece rakiuju od svega zivoga, znaci covek uziva da provede neke svoje dane odmora uz kazan i to ti je.
Svo voce koje postoji on trpa u kominu, cak je i od zovinih bobica pravio :)
Bugarka je odlicna za sve. Kompot, dzem, slatko...
[Ovu poruku je menjao gilopile dana 07.07.2016. u 02:38 GMT+1]
(c) 1982 sinclair research ltd