Upravo to....Ja sam iz Beograda, a nasao sam takvog majstora u Pancevu...Ima i u Beogradu plinadzija na svakom cosku, ali niko, bar ovo sto sam ja obilazio, ne radi stelovanje sa gasnim analizatorom,vec sve "odokativno"...Ali, i to odokativno je OK ako je sa sistemom sve u redu...Ali, tebe "nesto kolje"...Probao sam preko raznih kataloga da proverim one tvoje svecice...pa nisam se bas proslavio...

Otkrio sam da onim tvojim svecicama odgovara i Bosch H7DCO...Posto su ti inace sturi podaci o motoru, izgleda da ti i odgovara NGK BP6EFS, a njima komparativno odgovara Bosch H7DC...E sad izgleda da fali ona "O"...dal` to sad nesto mnogo znaci...??? KOje si svecice ranije koristio? MOzda ne bi bilo lose da vratis te stare svecice pa da vidis kako se ponasa motor...mozda te bolje odgovaraju i ako odgovaraju, kupi iste takve samo nove...Sad je najvaznije da izbegnes te detonacije...I kazem ti, da bi dobro postavio dijagnostiku, moras ga voziti na benzinu...Pusti sad stednju...moras otkriti da li je do sistema plina ili je to opste stanje motora....Znaci, sedi, prebaci na benzin i ganjaj ga negde do nekog sela, banje, izvozaj ga dobro na benzinu da vidis kako se ponasa u svim uslovima...Uzgred, i ja sam, bar se nadam, resio onaj moj problem sa trzanjem u voznji...Zamenio sam plinski filter (tecne faze)...nije bio bas nesto prljav kao neki sa ju tjuba, ali trzanja vise nema....Ali sam ga i ja isto tako vozio i na benzinu da bi ustanovio da li trzanje postoji samo na gasu ili ne...I kad sam ustanovio da se trzanje javlja samo na gasu, krenuo sam da problem resavam postepeno i dosao do filtera...Tako i ti moras...