Sad koga zanima kompjuter mogu da mu kupe roditelji jos dok je u pelenama

A ranije nije to tako bilo .
Moj prvi kompjuter 1983 je bio ZX81 ! Naravno da mi sada zao sto ga nisam sacuvao , al tada je bilo prodaj stari , da bi mogao da uzmes novi , tako da sam 1984 . kupio - dobio od roditelja , jer sam bio dete ZX spectrum .
Znaci sirotanilo se , jer su tada ko je imao love kupovao C64 a obicni ljudi spekija . Srbija je u sustini uvek bila Beda , ma sta ljudi sa foruma tvrdili , o Komunistickom blagostanju , jer je C64 bio u Srbiji najmasovniji kompjuter sve negde do 1992-1993 !! Verovatno ga tada nisu kupovali ni u Bangladesu !
Ja sam moj dobio negde 1988. isto po principu prodaj stari , doplati za novi , naravno ne kod istog coveka !
Atari ST je bio truba , bleda losa kopija Mac-a , tako da o njemu nisam ni razmisljao , vec sam 1990. tada vec sam kupio u DE Amigu 500. Prijateljica je bila 10 godina ispred vremena jer kada je predstavljena model 1000 , 1985 , o tome sta je ona imala i mogla , PC i Mac su mogli samo da Sanjaju ! Boja , muzika , multimedija , Pravi Multitasking OS !
To ce PC i Mac da stignu i prestignu tek posle Commodore bankrota 1994.
1992 . 286 je bio u Srbistanu jako retka zverka ! Naravno zbog cene . U to vreme u Srbistanu je jos harao , davno prevazidjeni crno beli Hercules , grafika , da ne ponavljam pricu o Blagostanju Bangladesa