Klima je ugradjena pre tacno 2 meseca, u oktobru nisam pratio potrosnju struje, klima se palila i gasila (greje oko 1h, pa 1h ne radi) posto sam novi korisnik inverter klime, nisam odma shvatio da takvo ponasanje nije normalno. Tako je nastavila i ceo Novembar da se ponasa, za tih sat vremena kada je ugasena osetilo se da ne radi i bilo je neprijatno u prostoriji, od pre 2 nedelje sam primetio i da se drasticno povecala potrosnja struje. Vidim na forumu da se i drugi zale na iste stvari, potrosnja 1kw na sat vremena, UJ ocitava jako nisku temperaturu, iFeel gura 2 stepena iznad zadate i onda se ugasi i onda kao da zaboravi da se upali dok ja ne dodirnem daljinski da vidim kolika je temp, on mi pokaze da je sada 2 stepena ispod zadate i onda se seti da treba da se upali. Zvao Enet, prijavio problem, ista prica, to je za nordijsko trziste, blabla.. na moje pitajne sta onda ta klima radi u Srbiji nisu imali odgovor.. elem, njihov savet je bio da stavim iFeel i ne diram nista i kao doci ce sl. nedelje.. Pitao sam koje je resenje za ovo, posto sam na forumima video da ima i drugih sa istim problemom, tu sam dobio odgovor da za svaki problem ima resenje i da ne citam forume.. (??)
Stavio sam na i Feel na 25 i evo danas je prestala da se gasi, medjutim sada radi svih 24h i trosi tacno 1kw na sat vremena.. Nemam (jos) merac potrosnje, nego sam gledao brojilo na svakih sat vremena (sve ostalo je bilo ugaseno u kuci)..
Da li je neko uspeo da resi problem osim zamenom (i doplatom) za G-tech?
Ne znam sta da mislim, ni radim.. vec 3 dana trcim oko klime, gledam brojilo, smucilo mi se sve ovo oko inverter klime iskreno.. ja sam hteo da uzmem mitsu ili fujitsu, medjutim majstor (inace prijatelj) je nahvalio gree kako su pouzdane i ozbiljne klime i da je to dobar izbor..
Ona greje, toplo mi je, tu nemam zamerke, radi defrost na nekih 1.5h tokom noci koji traje oko 8minuta, a preko dana mozda 2,3 defrosta uradi.. ali potrosnja mi je bas velika.. samo sto se nisam rasplakao kada sam video potrosnju od 5,6kw za 24h sa pocetka ovog foruma.. a moja 24kw za 24h..+ jos drugi aparati u kuci..
Inace radi se o kuci oko 35m^2, velika dnevna sa trpezarijom i jedna spavaca soba, klima je pozicionirana u hodnik tako da se i soba fino greje. Kuca je izolovana, stolarija je drvena i stara oko 10 godina tako da verujem da ima gubitaka toplote, ali bas toliko nisam mislio da ce biti.. ne znam sta raditi, ne znam vredi li sad skidati to uopste i stavljati drugu neku pocetkom decembra prakticno..
Izvinjavam se na prvom drugackom postu, nemam kome da se izjadam, devojka je poludela od mene i trcanja oko klime da ce i mene i klimu uzbaciti naglavacke iz kuce

Svako dobro..