Citat:
CoyoteKG: ja se ovaj put prijavljujem da idem na neko izborno mesto da kontrolisem u nekoj pripizdini gde niko ne bi ni otisao
Milošević je svojevremeno pokradao izbore, tako što se glasovi nisu brojali na biračkom mestu, već u opštini, gde su pristup imali samo espeesovci.

I onda oni lepo kažu koliko je bilo glasova. Lukavo!
Ali, od 5. oktobra, praktično nema više krađe na biračkim mestima. Jer, svi predstavnici, svih partija zajedno broje sve glasove, i svaki od prisutnih stavlja svoj potpis na zapisnik. Naravno, ako nema primedbi.
Posle izbora, svako može da traži na uvid zapisnike sa svih biračkih mesta. Mislim, može da se "ukrade" poneki glasački listić, ali daleeko od toga da to može da promeni konačni odnos snaga u parlamentu.
Vučić izbore ne "krade" na biračkom mestu, već na medijima.
Ako stvarno imaš želju da budeš na nekom izbornom mestu, možeš slobodno da kontaktiraš bilo koju malu partiju, rado će te prihvatiti.
Na primer, da si se prijavio kao pripadnik "1 od 5 miliona" (oni koji su mesecima proklamovali bojkot

) bez problema bi te namestili da ih predstavljaš negde, na nekom biračkom mestu.
Onda bi mogao da vidiš kako to sve funkcioniše, ko sve i kako glasa, i na kraju bi bio svesan koliko je AV dobio glasova, i bio bi u mogućnosti da svojeručno prebrojiš svaki glasački listić.
I na kraju, potpišeš zapisnik sa bračkog mesta s' mišlju "jbg ovde je dobio, al' se nadam da nije na drugim biračim mestima". S tim što moraš da budeš ujutro u šest - pola sedam, pre otvaranja glasačkog mesta, da potvrdiš da je biračka kutija prazna, da su listići na broju i tako dalje. A kući možeš kad svi potpišu sve zapsinike. Oko ponoći, uglavnom. I pitaš se "šta mi koji q ovo trebalo?"
Vučić je one godine (valjda 2012) kad je dobio izbore mahao pred kamerama glasačkim lisićima, koji realno, posle samog glasanja i prebrojavanja mogu samo u kontejner.
Tada je, u "borbi protiv žutih" kobajagi nalazio "ukradene glasove" ... realno, mazao oči prostoj masu (naloženoj protiv "žutih") i pripremao teren za nasilnu promenu vlasti, za slučaj da "žuti" opet dobiju.
A narod je živeo teško, i za težinu svog položaja krivio "žute", potpuno, potpuno, potpuno isto kao što sada krivi naprednjake.
[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 28.11.2021. u 20:18 GMT+1]
OTPOR blokadi ulica, OTPOR blokiranom Beogradu, OTPOR blokiranoj Srbiji