Citat:
dejanet:
Mislim da u Ugovoru nema nikakvih specifikacija, rudnika, nalazista, fabrika, luka itd itd. Nema nista, a nema nista jer se ne znaju granice Ukrajine.
Prica o rudama je na dugackom stapu, prica o gasu i nafti takodje.
Pa Ukrajinci su krali ruski gas od 90-tih od kada su prvi put osnovani kao drzava pa sve do kraja 2024-te.
Imaju i Englezi ogromna nalazista nafte i gasa u Severnom moru, jedini je problem sto je ta eksploatacija toliko skupa, da im se vise isplati da uvoze preskupi LNG.
Ono sto verujem da ce predmet ugovora biti cela buduca ukrajinska privreda, zemlja, putevi, luke, nekretnine.. itd, sto znaci da trenutni tamosnji kapitalisti i politicka elita gube sve. Sirotinja raja ce verovatno raditi za nesto vece plate nego pre rata.
Cini mi se da je ovo ujedno i najbrzi nacina da se ugasi Urajinski nacionalni projekat.
Na kraju ako ne ide, mogu Ameri da prodaju ceo ovaj ugovor Rusima za onih zamrznutih 300 milijardi koje dzudze u EU, plus kamate koje EU cerupa pa ce morati da vrate Tati.
Možda nema specifikacija, ali sa svakako odnosi i na kopanje rude. Uz ovaj deo koji ti pominješ tj. izgradnja posleratne Ukrajine.
Biće tu kopanja koliko hoćeš. Ruda kao što vidiš ima na pretek i dosta za sve.
https://www.youtube.com/watch?v=BftqoZOryDo
Ameri i Rusi već imaju dogovor tako da će Ameri kopati litijum i na Ruskom delu teritorije Ukrajine.
Evropljani izgleda da se još nisu utalili pa eto vidimo ovu podršku sad. Francuzima treba uranijum od kad su ih Rusi najurili Nigera. Nemcima gas itd.
Čak je ovaj naš slao "pomoć" tako da se možda i mi utalimo malo. Ukrajincima će ostati žito da imaju za leba.
Mislim da će ovo ubrzo da se završi jer i Ameri i Rusi bi da kopaju što pre. (Rusima se i ne ratuje više). Moraće ovima iz EU da zavrnu uši.