Zato sam ih jeftino i dobio jer su imali module koji su mogli da se menjaju ! Znaci stampac nije bio centronix ili serijski vec zamenis modul i on bude zavisno od modula. Nemci istocni su uvek bili dosetljivi .
I nabavim 3 komada jeftino . Ali sva 3 neupotrebljiva ! Nigde nema ni seme posebno jer u to vreme nije ni postojao internet !
Medjutim tada je jos iako je bila Yuga pukla ostalo bilo Birostroj predstavnistvo !
Odem ja do njih i ocekujem da kupim nekakav kabl adapter nestandarni DDR - standardni !
Kad sam dosao u predstavnistvo ljudi se bukvalno krstili jer im niko godinama nije dosao u vezi DDR stampaca !
A Slovenci su im bili upucali YU codnu stranicu tako da je u draftu leteo sa nasim slovima sa sve ŽĆČĐŠ, dok su ostali savremeni matricni stampaci morali da dave u grafickom modu.
I tamo oni ljudi nemaju pojma , ali su imali dosta tih stampaca sto su skupljali prasinu. Za cas promenise module ima jednostavni mehanizam i zameni se ceo modul. Za nesto malo novca dadose svoje serijske za DDR "centronix" module. To je naravno islo odmah u dzepove radnika sve nezvanicno.
Zamalo da zaboravim jos jednu prednost ovih metuzalema. Koristili su obicnu traku za pisacu masinu koja se mogla kupiti u svakoj knjizari.