Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?

elitemadzone.org :: MadZone :: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?

Strane: < .. 1 2 3 4 5

[ Pregleda: 3386 | Odgovora: 81 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
Član broj: 16
87.116.167.*

+1458 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?02.10.2026. u 23:29 - pre 2 dana i 2h
Kao što sam siguran da psihički normalan čovek ne može biti za naciste, isto tako sam siguran da psihički normalan čovek ne može da gleda/sluša CNN1.

U neposrednoj okolini imam više ljudi koji su direktan dokaz ovoga.

Komentare ne računam, ima nacističkih puno, ali ima i režimskih, recimo na B92, što me je iznenadilo kada sam par puta pogledao.

Odgovor na temu

Miroslav Jeftić
Istraživanje ruda
[ES]

Član broj: 37513

Sajt: about:blank

+2236 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?02.10.2026. u 23:51 - pre 2 dana i 2h
Citat:
Nebojsa Milanovic: Komentare ne računam, ima nacističkih puno, ali ima i režimskih, recimo na B92, što me je iznenadilo kada sam par puta pogledao.

Zato što je B92 u potpunosti režimski portal otkad je otkupljen i nema više nikakve veze sa onim što je B92 bio pre 20-ak godina.

Odgovor na temu

Brazorf Ajeje
Viši naučni saradnik
Institut za gubljenje vremena

Član broj: 351873
*.dynamic.a1.rs.

+5 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?03.10.2026. u 11:59 - pre 1 dan i 14h
Možeš li da opišeš šta je to režimski portal?
Kada budemo vešali kapitaliste oni će nam prodati uže koje ćemo koristiti za vešanje.

Josif Visarionovič Džugašvili

Odgovor na temu

Miroslav Jeftić
Istraživanje ruda
[ES]

+2236 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?03.10.2026. u 12:17 - pre 1 dan i 13h
Pitaj AI da ti objasni

Odgovor na temu

Brazorf Ajeje
Viši naučni saradnik

*.dynamic.a1.rs.

+5 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?03.10.2026. u 13:13 - pre 1 dan i 12h
Mislim da ćeš mi ti dati bolji odgovor.
Kada budemo vešali kapitaliste oni će nam prodati uže koje ćemo koristiti za vešanje.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
87.116.179.*

+1458 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?03.10.2026. u 13:36 - pre 1 dan i 12h
Ni jedan nacistički trol, ni na jednom portalu, nikada nije odgovorio ni na šta, pa čak ni kao ovde - na direktno pitanje koje se tiče direktno onoga što pišu 🤯

To je jedistvena osobina koju su naci-trolovi uveli u Internet diskusije i po tome se prepoznaju iz aviona.

Što se tiče B92, ne znam da li je režimski ili nije, jer ne pratim domaće medije. Po onome što sam video opisao bih ga kao totalno đubrište svega i svačega, u kome nacistički mediji kao hrvatski Večernji list i direktni lični nacistički propagandisti iz Ukrajine i EU imaju veliki prostor.

Već samo po tome bih ga žigosao kao nacistički i ignorisao u potpunosti, pa prema tome da li je i koliko povezan sa srpskom vlašću je irelevatno.

Odgovor na temu

Nebojsa Milanovic
Pančevo

Nebojsa Milanovic
SuperModerator
87.116.179.*

+1458 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?03.10.2026. u 14:08 - pre 1 dan i 12h
Da, još jedna stvar je karakterisična za nacističke trolove:

Kada ih ogoliš u tome šta rade - ni tada se ne uljude, nego krenu u lične uvrede koje nemaju veze ni sa čim, a sa ciljem ne samo ličnog vređanja, nego da odvedu temu u stranu i da se potpuno izgubi šta su pitani a da svo njihovo trovanje/trolovanje ostane, do sledeće prilike kada će ga ponoviti.

I tako iznova i iznova, evo jednog koji je karakterističan primer: https://www.facebook.com/profile.php?id=1169899939

Odgovor na temu

Miroslav Jeftić
Istraživanje ruda
[ES]

+2236 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?03.10.2026. u 14:13 - pre 1 dan i 11h
Citat:
Brazorf Ajeje: Mislim da ćeš mi ti dati bolji odgovor.

Ako ti nedostaje pažnja i to možeš da tražiš od AI-ja, čujem da je jako dobar

Odgovor na temu

Brazorf Ajeje
Viši naučni saradnik

*.dynamic.a1.rs.

+5 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?03.10.2026. u 14:48 - pre 1 dan i 11h
Šta si još čuo?

Odgovor na temu

ademare

Član broj: 151475

+1883 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?03.10.2026. u 15:29 - pre 1 dan i 10h
@ Nebojsa Milanovic

Sve je tako kako si ih opisao ! Naravno i jos mnogo gore od toga ali ne mora sve da se napise .

I nikad nijedan od njih ne moze da izadje iz tog kalupa ?

Pa pokaze neku mrvicu normalnosti ?

Da bar odglume normalnost. Nista. Ali to je tako i njima nema pomoci.

Odgovor na temu

MajorFatal
Milija Jakic
opravljam oluke, 1337LAB
Bg

Član broj: 36595
*.dynamic.isp.telekom.rs.

+684 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?03.10.2026. u 20:46 - pre 1 dan i 5h
Citat:
lobera:
Propagandne metode nacističke propagande su:

-Kult ličnosti i mesijanstvo;
-Konstantna viktimizacija i spoljna opasnost;
-Dehumanizacija političkih protivnika;
-Emocionalna manipulacija i proizvodnja straha;
-Monopol na istinu i agresivan ton;

Dajte još neku metodu, pa da vidimo da li postoje mediji u Srbiji koji se uklapaju u profil.

Karakteristike nacističke i fašističke propagande su da ne postoje, kao i fašizam i nacizam koji su svoje destruktivno delovanje dokazali za samo pet godina, uništivši i svoje sopstvene države a komoli tuđe.

Na žalost i danas ima nesnađenih koji se dive hitlerovom ili gebelsovom delu nekritički, zaboravljajući da je to bilo pre 80 godina, da su radio i televizija bili u povoju, i da nije bilo teško hipnotisati celu naciju da kao debili u stotinama hiljada dižu ruku u besmislen pozdrav svojoj sopstvenoj gluposti, iza koje je sledilo uništenje države i impregnacija na sledećih 50 godina.

U pitanju su toliko negativne pojave da i dan danas kažemo za nešto da je fašistički ili nacistički, ako smatramo da nije dovoljno demokratski, ili slobodarski.

U Srbiji se cela medijska scena uklapa u opis fašističkih, jer pored 5 tv sa "nacionalnom" frekvencijom koje trućkaju isto, i slave žvalavo stvorenje, niko grugi ne može da dođe do reči, jer njihovi "operateri" dosežu do 12% gledanosti u nekim krajevima, dok bi smo pink metastaze mogli opisati kao 500% dosega.
Nemoj da pricas?

Odgovor na temu

Brazorf Ajeje
Viši naučni saradnik

*.dynamic.a1.rs.

+5 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?03.10.2026. u 22:45 - pre 1 dan i 3h
Fašizam. Sprega države i krupnog kapitala.

Nacizam. Oblik tvoje lobanje je pogrešan, kao i proporcije. Takođe i boja očiju.

Odgovor na temu

poturica

Član broj: 349077

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?04.10.2026. u 06:07 - pre 20h 1min
To su govorili pojedinci sa SL liste ili oni koji podrzavaju ali to nije zvanicna politika.

Ima budala i sa jedne i sa druge strane ali to ne znaci da je to sto govore ili pisu zvanicna politika.

Odgovor na temu

lobera

Član broj: 351785

+2 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?04.10.2026. u 08:24 - pre 17h 44min
Citat:
ademare:
Inace kad vec pominjes naciste i dolazak Nacista na vlast u Nemackoj i kako su to postigli juce je objavljen retko kvalitetan clanak bas na N1 o tome !
...

https://n1info.rs/svet/hitler-...amo-o-usponu-nacista-pogresno/

Zanimljiv članak, nasilje nije samo u službi zastrašivanja, već je to nešto što privlači (poremećene) glasače, a one koje je sramota da priznaju da to podržavaju tera u apstinenciju.

Odgovor na temu

p2699520
Moskovska oblast-Rusija

Član broj: 351989
138.124.181.*

+15 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?04.10.2026. u 08:36 - pre 17h 32min
Koliko mogu da primetim, autor teme pod lažnom "zastavom" o nacističkoj i fašističkoj propagandi gura priču o izborima u Srbiji?!
Svako neka napravi izbor prema svom nahođenju i na tome neka se i završi priča o izborima u Srbiji.
Kačenje nebuloza i odvratne propagande ovde ne treba da bude!

Odgovor na temu

Miroslav Jeftić
Istraživanje ruda
[ES]

+2236 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?04.10.2026. u 08:54 - pre 17h 14min
Šta tebi smeta da se priča o izborima o Srbiji

Odgovor na temu

p2699520
Moskovska oblast-Rusija

Član broj: 351989
138.124.181.*

+15 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?04.10.2026. u 09:36 - pre 16h 32min
Smetaju mi komentari takvih kao ti i tebi sličnih. Kao što svako ima zadnjicu ima i mišljenje. Svoje mišljenje i svoju zadnjicu zadrži za sebe.

Odgovor na temu

lobera

Član broj: 351785

+2 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?04.10.2026. u 10:02 - pre 16h 6min
Forum služi za razmenu mišljenja, tako da ne treba da zadrži svoje mišljenje za sebe. Što se tiče teme, da li si pročitao moj prvi post ili si samo pročitao naslov?

Citat:
Dajte još neku metodu, pa da vidimo da li postoje mediji u Srbiji koji se uklapaju u profil.

Odgovor na temu

Brazorf Ajeje
Viši naučni saradnik

*.dynamic.a1.rs.

+5 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?04.10.2026. u 10:26 - pre 15h 42min
Citat:
Miroslav Jeftić:
Šta tebi smeta da se priča o izborima o Srbiji

Pitaj AI da ti objasni.

Odgovor na temu

Miroslav Jeftić
Istraživanje ruda
[ES]

+2236 Profil

icon Re: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?04.10.2026. u 11:29 - pre 14h 40min
Citat:
p2699520:
Smetaju mi komentari takvih kao ti i tebi sličnih. Kao što svako ima zadnjicu ima i mišljenje. Svoje mišljenje i svoju zadnjicu zadrži za sebe.

Jel te neko tera da ih čitaš? Ne razumem

Nego što se tiče teme:

Citat:
Centar za istraživanje, transparentnost i odgovornost (CRTA) saopštio je večeras da je ukupno 46 televizija direktno prenosilo predizborni skup "Ujedinjene Srbije" u Beogradskoj areni,

Ojha

Odgovor na temu

elitemadzone.org :: MadZone :: Koje su karakteristike nacističke i fašističke propagande?

Strane: < .. 1 2 3 4 5

[ Pregleda: 3386 | Odgovora: 81 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.