Citat:
Sija: Molim pomoć.
Pokušao sam uraditi backup sa samsung svr 1650 na PC ali ne ide. 98% odradi i onda izbaci grešku i sada imam samo neke fajlove sa .swr ekstenzijom. Da li je moguće iz njih "izvuči" bilo kakvu sliku ili video?
Koji Samsungov software si koristio SVM-S1 (iPOLiS)?
Sve Samsungove novije aplikacije su univerzalne, rade i sa DVR-ovima i sa NVR-ovima. Backup fajlove uglavnom dobijaš sa ekstenzijom ".stm", odnosno te fajlove puštaš preko Samsungovog Player-a ili odvojene aplikacije Slim Player-a koju možeš spakovati zajedno sa backup fajlovima kako bi omogućio pregled video zapisa na lokaciji gde nemaš kompletan software.
Samsungov backup sadrži kompletno sve kamere (koje su odabrane za backup), indekse prema mini video fajlovima, indekse vremena, praktično jedna mini baza podataka, da bi se omogućio playback u Slim Player-u kao da upotrebljavaš sam DVR. Samim tim nemoguće je upotrebiti neki kodek. Nažalost većina misli instaliram K-Lite Codec Pack i sve puštam preko Windows Media Player-a... ako to ne upali, skinem još nekoliko codec pack-ova, možda upali... Ukratko, ako si slučajno mislio da ga pustiš duplim klikom kao "AVI", to ne ide baš tako.
Ukoliko ti ne izvršava backup do kraja:
1. Proveri da li imaš dovoljno prostora na HDD-u PC-a za backup;
2. Da li ti je particija na PC-u NTFS file system;
3. Da li veličina backup pojedinačnog fajla ne prelazi 2.5GB, pošto ponekad pravi probleme ukoliko backup prelazi 2.5GB, pokušaj da podeliš backup na dva vremenska intervala.
hacker