to je to.
stotinu puta recena istina, koja nikako da postane istina. iako se mnogi trude da je predstave kao laz, ali nikako da napisu dobar tekst.

na nasu zalost, opet bez resenja.
strana 2, paragraf 3:
mislim da tu lezi odgovor na pitanje "zasto neku odu iz ove zemlje i ostanu tamo, a neki "i pored svega" zele da se vrate ida zive "srecan i duhovno bogat" zivot.
strana 2, paragraf 4, tacka 1:
primer: "vidi ti njega, prelazi van pesackog prelaza. i to ispred skupstine (kao olicenje carskog dvora)." a pri tome, svaki vozac u ovoj zemlji zna koliko su pesaci nepazljivi.
strana 2, paragraf 4, tacka 3:
tih primera ima na tone. recimo proglasavanje korisnika "pandora" da nije moralan.
ili ne samo sto policajac (salterski sluzbenik) hoce da ti kaze da si pogresio, vec zeli da te pritom i vredja i ponizi.
strana 2, paragraf 4, tacka 7:
moja omiljena

cesti izrazi: "vidis ti ta amerika..., umesto da... (i onda sled zelja kako bi govornik zeleo da zivi bez ikakvih kritickih momenata, da li je to moguce, kako je to moguce, ...)" a pri svemu tom sam govornik dok to prica nije se obrijao taj dan ili nije ocistio cipele. ali bino da zna sta bi da je predsednik usa.
strana 2, paragraf 4, tacka 9:
podskup tacke 3. ocigledno posebno izdvojen.
strana 3, paragraf 1:
svima nam dobro poznat "legalizam"

ceste izjave tipa: "vidi ti njega. drzava je trebalo da lepo donese zakon, pa da ja znam sta mi je sve potrebno da se bavim ... (isp, cable tv, da budem srecan na kraju krajeva) ... a ne ovako on se dosetio (mrznja u toj recio dosetio) i sada je bogat"
ili, "gojko je los php programer", a vlasnik izjave nema lice, nema ime, i ne zna se sta je ikada uradio/stvorio drustveno-korisno.
ocigledan osecaj zavisti i licne nesposobnosti.
strana 3, paragraf 2:
Citat:
Dok krivica nacističke autoritarnosti rezultuje kompleksom niže vrednosti, sujeta balkanske autoritarnosti rezultuje kompleksom više vrednosti.
ja tu vidim nemogucnost EU integracija. zasto bi se neko menjao kada je vec savrsen!?
strana 4, paragraf 5:
Citat:
Kult pruža izgovor za svako zlo koje se čini u njegovo ime, jer su "plemenski ciljevi sveti". Naravno, plemenski ciljevi mogu biti klasni, partijski, nacionalni, verski, ili neki drugi, ali uvek uvijeni u formu trenutno aktuelne ideologije.
da. zasto je sada fabrika vode "knjaz milos" vise bitna od srba u krajini? ili srbi iz krajine nisu nikada ni bili bitni? ili nikad nista i nije bitno, samo se trazi izgovor za nerad.
strana 4, paragraf 6:
Citat:
Nacistički tip autoritarnosti je najviše odlika glasačkog tela DSS-a, dok je naš balkanski tip autoritarnosti najviše zastupljen u glasačkom telu SRS-a, koje predstavlja značajan procenat naše ukupne populacije.
...
Kada predsednik radikala Vojislav Šešelj u Skupštini kida mikrofone, to najviše raduje glasačko telo samih radikala, dok najviše sablazni pripadnike glasačkog tela bivšeg DOS-a. Istraživanje je pokazalo da prema Amerikancima i masonima veću agresivnost pokazuju pristalice Srpske Radikalne stranke, nego pristalice Demokratske stranke Srbije, dok pristalice Demokratske stranke Srbije pokazuju veću agresivnost prema prosjacima i Romima, nego radikali.
strana 5, paragraf pod nazivom
ON JE OTIŠAO, ALI SMO OSTALI MI
Citat:
Potrebno je da se promenimo mi kao narod.
strana 5, kraj:
Citat:
Da bi ušli u Evropu treba da prođemo kroz onaj proces moralnog i duhovnog preporoda kroz koji je ranije u istoriji prošla civilizacija Zapada. Ako ovakvi kakvi smo uđemo u Evropu, Evropa više neće biti Evropa. Preko hiljadu godina je civilizacija Zapada čamila u totalitarizmu svog tamnog srednjeg veka, bez ikakvog kulturnog, naučnog i privrednog prosperiteta; i mi treba da proučavamo procese koji su nju izvukli iz srednjeg veka, a koje mi do sada nismo iskusili, zbog čega još uvek čamimo u mraku svog vekovnog primitivizma i zaostalosti.
to nikako da se kaze drustvu u srbiji. nikada nisam cuo da je neko od politicara, ovo rekao. pa znate li ljudi samo kroz kakav pakao je prosla amerika, pre nego sto je postala federacija? i sada svi vide taj americki gradjanski rat, a niko ne vidi demokratsko drustvo. a i zasto bi, kada je gledalac vec "savrsen".
meni je krivo sto nisam sacuvao tekst sa nekog od federalnih sajtova usa. bez brisanja posta molim, citat je u pitanju

"srbe ce verovatno najvise boleti kastracija. da bi mnogo bolela, raditi to po malo u vise navrata. pod kastracijom se podrazumeva oduzimanje teritorije. jer ko ne vidi kurchenje u ovoj sceni (..."stoji ponosito kano klisurine...") taj ne treba da se bavi balkanom"
tip: zajebite moralne vrednosti. one se ionako menjaju, i nisu stalne kako zele da ih predstave ljubitelji njegosa, vuka, i ostalih "srpskih konstanti".
i pridrzavanje elementarnih zakonskih nacela modernog sveta, za pocetak, u zemlji srbiji ce biti veliki podvig.
"drzite se svojih zelja i osecaja licne slobode." (clan 1. teksta povelje o ______________) ko pogodi dobija nagradu