Pazi, ja sam generalno protiv tih "sam svoj majstor" fazona. Majstor za automobile treba da popravlja automobile, majstor za kompjutere popravlja kompjutere, majstor za klime - klime. U slucaju da je svaki "sam svoj majstor", majstor za automobile ce sebi dobro popraviti auto, klimu ce zbudziti ali ne tako dobro kao majstor za klime a kompjuter ce mu i posle licne intervencije biti u opstem haosu. Majstor za kompjutere ce sebi strucno popraviti kompjuter, auto ce naterati nekako da krene, ali mu klima nece nikako raditi jer nesto nije dobro montirao. Majstor za klime ce sebi strucno montirati klimu, nekako ce popraviti kompjuter da moze da se radi na njemu, ali auto nece moci ni da pokrene. I sta tu imamo - tri dobro popravljena uredjaja, tri onako i tri nikako, jedino je dobro sto niko nije potrosio nikakav novac.
A sada posmatrajmo drugi slucaj, pretpostavimo da svaki svakom plati isti iznos za uslugu, na kraju svaki ima para kao i da nisu nista potrosili, a sve popravke su strucno obavljene. Ti ako si npr. advokat, treba da se bavis svojim poslom a da majstoru za klime platis montazu klime, a on kad krene na sud ne treba sam da sastavlja tuzbu vec ce tebi da plati i tako dalje za sva zanimanja.
Boze,
daj mi smirenost da prihvatim ono sto ne mogu da promenim,
hrabrosti da promenim ono sto mogu
i mudrosti da to dvoje razlikujem.