2005. godine, dilema mi je bila da li kupiti nov jugic sa PSA motorom ili polovnjak. Odlučih se za ovaj prvi. Neka iskustva od početka. Odem u auto salon, mislim da je Life, bio neki popust od 12%, uplatim tačno 4.200 evrića preomenjenih u banci i čekam auto. Za oko 20tak dana je stigao u boji koju sam hteo. Psle 2.000 km odem na prvi servis, naravno ne odvajajući se od auta znajući kakvi su majstori. Promenili mi mesto za sirenu jer nije radila i još jednu reklamaciju sam imao a to je da ponekad kaplje po neka kap, odakle nisam gledao. Naravno majstori rekoše da je to normalno. Kad sam video kakav je servis i šta zapravo rade, više nikada nisam otišao tamo već uzeo stvar u svoje ruke. Za evo skoro tri godine, ono što sam promenio sam to je radijator grejača, košta oko 2.500 dinara plus vreme koje treba izdvojiti da bi se taj deo promenio, jer je postavljen tako da moraš baš da se namučiš da bi ga skinuo, kod običnih jugića to nije problem. Za sada je to bio jedini kvar. Naravno ulje i filtere samostalno sam menjao. Da, auto su mi bili obili i naravno pokupili zadnju dasku, rezervni točak, dizalicu, krenuli i na akumulator i tu stali... pre toga naravno kupljena Lavlja kandža, posle obijanja ugrađena i CB i Excalibur alarm. posle toga nije bilo obijanja. Sve to ćete naći na Bubanj potoku.
Što se vožnje tiče, za one koji žele pouzdan autić, nema nikakvih problema. Naročito velikih prednosti ima u gradu, upravo zbog veličine. Par puta sa ga opičio na autopoutu, brzina oko 150km/h, tako bar piše, ali to nikome ne preporučujem. Na autoputu 120km/h je sasvim o.k.Vozio sam i bolje automobile, naravno ima razlike, ali ako ne patite od luksuza, on je sasvim o.k. i zahvalan i po pitanju cene i po pitanju održavanja.
Moj zaključak je da za grad idealan po svim pitanjima, a za putovanja do 300 km sasvim o.k., naravno za 2 odrasle osobe. Za one koji voze po propisima i ne divljaju po putevima, topla preporuka .....

Re: yugo koral in L (peugeot motor) 4700€ vs. strani-polovni auto ?
Re: yugo koral in L (peugeot motor) 4700€ vs. strani-polovni auto ?