Pisao sam na ES u par navrata neka iskustva meni bliskih ljudi sa novim Yugo kolima (ne automobilima, vec kolima :( )
Najnovije sto mi se desilo - dobar prijatelj na zenino ultra-insistiranje umesto polovnjaka kupi novog Yuga.
Osim mirisa i najlona na sedistima nista ne ukazuje na novo i pouzdano.
Dakle u prvih 1000 km menjane rucice na vratima, i to na crnom enterijeru namestene sive rucice (tako su imali u servisu). Par prekidaca se posle ukljucenja nije vratilo nazad pa su zamenjeni na tom servisu. Pumpa za pranje zadnjeg stakla i zadnji brisac - ne rade od prvog dana (komentar u servisu "Brate pa to je Yugo, ne moze sve da radi" i nije sanirano)
U toku voznje trepkaju stop svetla, a kad se pritisne kocnica pali se i pozicija napred (nije sanirano, "nije tu elektricar"). Kad okrece volan neka plastika skripucka dok se tare verovatno o drugu plastiku.
A ono sto, DA NISAM VIDEO SVOJIM OCIMA, NE BIH VEROVAO:
Sa spoljne strane, sa obe sake pritisnes staklo na vozacevim vratima i 'svuces' ga nadole, dok se rucica za spustanje stakla vise puta brzo okrene, 'a la fast forward'.
Ja znam kakva je konstrukcija sajle i onog sistema za dizanje, vise puta sam menjao to na nekim automobilima, ali nesto tako za spustanje kladio bih se da je nemoguce....
--
ES is the bes' !
Jagodinac na privremenom radu u PM... PN (Paracinu)