U prodavnicama auto delova, na auto otpadima i na buvljaku ! Ima mnogo, mnogo elektromotora u kolima
- motor pumpe tečnosti za pranje stakla
- motor brisača (prednji / zadnji)
- motor ventilatora za grejanje kabine
- motor ventilatora za hladnjak
- motor potapajuće pumpe za gorivo
... sigurno ima još par, ovoga sam se setio na brzinu.
19.05.2005. u 07:44
JOJO847 System engineer Zagreb
Član broj: 14162 Poruke: 6025 *.adsl.net.t-com.hr.
Pa za neki ventilatorcic, i treba da radi na 12 V!! Na koliko obrtaja se vrte ti motorcici od kola ??? I da li recimo motorcici od pumpice za vetrobransko staklo moze dugo da se vrti, ili je on nekako specialno napravljan za kratkotrajni rad???
ZASTAVA 750LE poslednja serija 85god 950.000 primerak!
Motor od pumpice za vetrobransko staklo je napravljen da pumpa tecnost i verovatno da ne bi izdrzao da radi preterano dugo. Uopste ne mora da znaci da ova pumpa za staklo u sebi ima motor (mozda je membranska) a ukoliko ima motor verovatno je zaliven sa ostatkom mehanizma (pumpe za gorivo su najcesce memranske a pogon dobijaju od bregaste).
@Java Beograd
- motor ventilatora za grejanje kabine
- motor ventilatora za hladnjak
Verovato ti najvise odgovara neki od ovih motora jer su bas namenjeni za tu svrhu i odmah ces imati odgovarajuca peraja za taj ventilator.
Smatram da je motor brisaca prejak da se koristi u tu svrhu...
Skoro sve pumpe za vodu za pranje vetrobranskog stakla su električne. Ti motorčići su sasvim OK, i upravo ti to preporučujem. Radiće dugo, definitivno. Ovakav elektromotor za Yugo košta stotinak dindži, a na otpadu ćeš naći za smešne pare.
@oPEN Potapajuća pumpa za gorivo se koristi kod motora sa direktnim ubrizgavanjem. Cela je potopljena u gorivo u rezevoaru, ( električna je, naravno ) Po funkciji je potpuno ista kao pumpa za izbacivanje vode iz veš mašine. Koristi se zato što se njome postiže pritisak goriva u sistemu napajanja preko 1 bara, to je minimum za brizgaljke.
Nije mi bila namera da ispravljam tebe. Znam da si napisao potapajuce pumpe ali moras da priznas da ce njih malo teze da nadje narociro na odpadima.
Sto se pumpica za vetrobranska stakla tice (bar vecina ovih koje sam ja vidjao) spojene su zajedno i zalivene u kucistu sa perajima koje sluze za prenos tecnosti kako slucajno voda ne bi dosla u dodir sa motorom. Verovatno da mogu da se rastave...
20.05.2005. u 15:34
bakara DownTown Belgrade Hostel nBGd
SuperModerator Član broj: 40157 Poruke: 6559 *.dial.b92.net.
Pa za neki ventilatorcic, i treba da radi na 12 V!!
@hakinen
Bar 2 su pored tebe..... U tvom kompjuteru.
Kuleri na sve strane,i ventilatori od 40x40x5mm do 120x120x??mm.
Da biraas koji i kakav ti se svidja.
Kostaju par EUR.
Ako ti bas treba neki motor za ventilator trazi motor od grejanja za stare skode em su jaki em se vrte na 40 000 ob/min ali su dosta veliki, nadji samo motor od brisaca on ti je jedan od manjih a jacih i plus ima 2 brzine !!!!