Ja sam letos bio u Dubrovniku,nisam imao nikakvih neprijatnih iskustava,vec samo pozitivnih,svi su (bar meni) bili ljubazni i uljudni,zeljni da objasne sve sto ih pitas.Tako i treba kad zive od turizma.
Cak sam se vozio u njihovim gradskim autobusima,koji su dupke puni kao u BG-u u spicu(i dosta su retki,recimo cekas bus 15 minuta),pricao sam srpski sa naglasenim beogradskim naglaskom i to iako sam bio okruzen Hrvatima.Nisam primetio nikakve neprijatne poglede naravno.
Najjaci je bio fazon,kad je moju kevu vozac gradskog busa,kad je provalio da smo iz Srbije,pitao "ima li kupaca na Adi?".
A da za razliku od BG-a tamo se na prednja vrata samo ulazi,dok se izlazi na srednja vrata i koliko sam video to svi postuju.
BTW.taxi u Dubrovniku je uzasno skup,pretpostavljam da bi drali strane turiste,mislim nas je smesno mala relacija kostala 10 eur,a u taksiju smo non stop cutali,tj.nije mogao da provali da smo stranci.
Za Split,licno ne bih ti preporucio voznju po njihovom GSP-u a pogotovu ne neko eksponiranje,da si dosao odavde.Ja licno u Split ne bih isao,nekako me jeza hvata kad pomislim da tamo ne mogu slobodno da se izrazavam.
Sta ce biti za 5 meseci vise niko ne sme ni da predvidi,ali ako dozivimo 6-ti mesec vi cete biti nas nezamenjiv covek