sretna nova godina...
Uputstvo za izradu prilično jake petarde
"Recept" sam ja sastavio i po njemu uvijek radim
Potreban materijal:
1. Barut iz manjih petarda(natrgaš kutiju(cijelu) onih Veliki Pirat(tako se zovu u Hrvatskoj)
2.Plastična posudica(za "slabije" koristi kutijicu od filma za fotoaparat, za osrednju petardu koristi tubu za šumeče tablete, za jaku petardu posudu od cedevite)
3. Svijeća
4. Fitilj(ne običan fitilj, uzmete petardu koja se u HRV zove Mini Dinamitos, otrgnete gornji dio za fitiljom i gipsom zajedno)
5. Selotejp ili još bolje izolir traka
6. Upaljač
Postupak:
1. Uzmes svoju posudu i isprazniš ju
2. E sada slijedi dodavanje baruta u posudu, nemogu ovako objasniti koliko ga treba dodati. Probajte sami zakljuciti koliko baruta zelite unutra. Ja obično napunim 8/10 posude barutom tako da mi ovih 2/10 služi za fitilj
3. kada ste gotovi za usipavanjem baruta, uzmite pripremljen fitilj(fitilj MORA biti od petarde Mini Dinamitos ili sličnih), postavite ga u barut tako da mu dio viri iz kutijice
4. kada se osigurate da ste dobro postavili fitilj, upalite svijeću(nemojte zapaliti i sebe i barut...) i pocnite kapati vosak u kutiju(nemojte kapati po fitilju, samo po barutu[nemojte se bojati necete zapaliti barut voskom]
5. kada ste prelili voskom sav barut(sloj voska mora biti skroz do ruba kutije koje koristite), provjerte dali sloj voska nema neku rupu
6. uzmite selotejp i čvrsto omotajte cjelu tubu(tako da se podeblja barem 2 cm)
7. Obavezno uzmite kameru, postavite petardu na pod(nemojte ju držati u ruci i bacati jer ima mogučnosti da kada padne na pod da sloj voska napukne, u tom slučaju nečete imati petardu nego veliki Vulkan, također može vam eksplodirati u ruci a čak i najmanja takva petarda ima da vam raznese cjelu šaku i ruku do lakta[a zamislite tek največu]
8. Zapalite i bježite što dalje id nje
9. Osjetite udar u prsima i zvuk u ušima :) :)
ako imate pitanja u vezi postupka mozete ovjde postati
ako cu nabaviti još baruta uzet ču fotoaparat i detaljno snimiti postupak
Upozorenje: Nisam odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu ovim uputstvom...
Upozorenje 2: Nemojte se igrati ovom petardom jer može nastati velika šteta upotrebom...
Pozdrav iz Varaždina!
Fuck the Cola fuck the Pizza all we need is shljivovitza!