pozdrav
Citat:
Cini mi se da se cuje vise nego sto treba (stari se nije cuo skoro uopste, culo se samo neko zujanje) kod novog mi se cuje kao da malo zveci.
zvuk kompresora zavisi od mnogo stvari,koliko je star ili bolje receno koliko su pohabani unutrasnji delovi(klipovi,plocice...),u kakvim uslovima radi (pritisak u usisnoj i potisnoj grani) a mozda ponajvise od same njegove konstrukcije unutrasnjih delova koja je razlicita od proizvodjaca do proizvodjaca.a moje subjektivno misljenje je da ovi danasnji kompresori nisu ni blizu kvaliteta onih starih.ja eto na frizideru imam kompresor "gorenje" 3.3 k koji skoro da nema nikakvog zvuka iako je star preko 20 godina sigurno.znaci ovo se moze smatrati da je ok.a kazi samo koji je tip kompresora kod tebe?
Citat:
Iz njega se prilicno cesto cuje kao da neko kucka prstima po stolu. Ritam se postepeno ubrzava i onda stane.
ovo bas nisam razumeo najbolje i ne znam sta bi moglo da bude.jedino sto mi pada na pamet je da mozda posle gasenja kompresora freon nastavlja da se krece sistemom jos neko vreme (1-2 minuta otprilike) pa moze da stvara zvuk slican "suskanju",mislim tako bih ja to opisao.e sad ne znam da li je to kod tebe.e sad jos mi pada na pamet da mogu da se cuju releji na elektronskoj ploci (pretpostavljam da to ima) mada ne vidim zasto bi kuckali...
Citat:
Nakon gasenja kompresora ceo frizider krece da pucketa
ovo moze da se desava kad se neki materijal (a posebno plastika) relativno naglo zamrzne ili bolje receno promeni temperaturu pa dolazi do odredjenog deformisanja materijala usled promene temperature pa se cuje taj zvuk kao krckanje ili pucketanje.
Citat:
Nisam siguran da li je ovo mozda zato sto nije bas pricvrscen kako treba.
kako mislis da nije pricvrcen kako treba?kompresor bi trebalo da drze cetiri srafa a ti srafovi prolaze kroz gume.
ako nije dobro pricvrcen kako kazes onda bi imao "lufta" a i moglo bi vizuelno da se vidi da su srafovi otpusteni.
a to najjednostavnije probaj da li ce ti se menjati taj zvuk ako pomeras kompresor rukom levo-desno ili napred-nazad (nezno,da ne bi sta puklo :) ).
a za savet ne znam sta bih ti rekao...
uglavnom ako hladi normalno onda bi se reklo da je i ispravan,tako vecina ljudi rezonuje.
a u krajnjem slucaju pozovi se na garanciju koju verovatno imas pa vidi sta ce da ti kazu majstori kad dodju mada ce 99% reci da je ispravan,posebno zato sto su ti primedbe u stilu nesto kucka,nesto zuji...
ne kazem da nisi u pravu ali danas slabo ko stoji iza onoga sta uradi.
a mozes da negde pogledas ko ima takav uredjaj pa da uporedite iskustva,to bi mozda bilo najsigurnije da znas da li se to samo tebi desava ili su "fabricki" takvi svi.
pozdrav