Citat:
SAT mrav: Pozdrav svima na forumu!
... ako
bih mogao pitati u vezi mog problema sa suđericom Candy CD 112...
Serviser je dolazio i promjenio je "modul" i tada je opet jedno vrime radila kako
treba, al sad opet "zeza" :)
Možda je problem u energetskoj mrži gdje živim jer su česti padovi napona, pa oni "srede"
programator
Da.Najverovatnije u tom grmu leži zec.Da li ste probali mašinu onda, kada je napon bio dobar?Primera radi u zoru ili noću?Proizvodjači najčešće ne ugradjuju dobar stabilizator napona (jer je prilično skup), pa se dogadja da mašina poludi.Radi nelogične stvari i to sve zbog kolebanja napona.No, najčešće sve vrati u normalu,kada mašina dobije adekvatan napon.Ja bih Vam preporučio da probate mašinu u tim vremenskim periodima kada je napon dobar ili je odnesite kod nekog prijetelja koji ima dobru struju, pa je onda probajte.Ako ne bude ispravno radila ni pod dobrim naponom (220-240V), onda je opet modul-najverovatnije....
Citat:
aMilanV: Hvala na odgovoru. Jasno mi je da je teško "daljinski" pronaći problem, ali ipak...
Ne curi iz kutije s praškom. Čitao sam postove o tome i nije to.
Mašina stoji vodoravno. Čak i kad se nagne na bilo koju stranu situacija je ista.
Interesantno je gledati taj oluk dok prskalice rade. Na svake četiri sekunde se vidi talas s desna na levo koji preliva, baš u ritmu prskalice. To je sasvim očigledno pošto je skinut lim od vrata. Zato i mislim da ili prskalica nabacuje baš na taj prorez ili taj dihtung ne "drži". Mene zanima da li ta guma treba da dihtuje ili ne? Ako treba, jasno je da je problem u njoj, ako ne treba onda prskalica nabacuje.
Pretpostavljam da guma nije skupa ali ne znam kako se menja, dok nije nikakav problem promeniti prskalicu, ali gde je naći?
Evo sad sam hrabro otvorio vrata usred pranja i vidim da je nivo vode skoro do donje ivice vrata. Da li je to normalno? Kako se reguliše nivo vode?
I da zaključim, možda još nekome bude interesantno.
Ipak se ispostavilo da je problem bio u prskalici. Spoj između donje i gornje površine je bio sve veći. Pošto nigde nisam uspeo da pronađem drugu prskalicu, problem sam rešio onim pištoljem za plastično zavarivanje. Jednostavno sam nalio plastiku u spoj i to je za sada OK. Nadam se da će izdržati.
Sorry!Radim u inostranstvu i tamo nemam ni PC ni Laptop.Vraćam se svake druge ili četvrte nedelje, pa vam nemogu pomoći brzo, dok ne sakupim za laptop.
Drago mi je da ste rešili problem!
Nivo vode treba da bude skoro do ivice.To je OK.
Nije naodmet da očistite i te rupice na prskalici.
Guma kod aparata za sudje ne zaptiva kao kod vešmašine.Najčešći uzrok curkanja je nivo vode ili posuda...Prskalice SAMO onda prave problem, ako su rupice prljave i NARAVNO, ako su puknute...
Citat:
draggg: Kakva je situacija sa Blomberg uredjajima?
Da li se neko mozda susretao s njima? U Banja Luci nisam nasao Midea uredjaje, a ove Blomberg nude po relativno povoljnoj cijeni.
Ja lično nikad čuo o Blomberg-u...
Citat:
SAT mrav: Ovdje u .hr može se kupiti BOSCH,Electrolux,Gorenje,Candy, Quadro,BEKO i Miele.
Midea se ne prodaje ili ima rebrandiran u Quadro ili Končar.
Sve u svemu modeli s "analognim" programatorom su izumrli osim
dva tri modela.
Pomalo sam izbezumljen, ...
Uzmite Gorenje ili Končar!Tamo majstori znaju šta rade...
P.S.
Ovako se menja zaptivna guma i ovako izgleda kada curi iz posude:
[Ovu poruku je menjao RexBlanco dana 06.11.2006. u 19:52 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao RexBlanco dana 06.11.2006. u 19:57 GMT+1]
Glupih pitanja nema...
...samo glupih odgovora!