Pozdrav svima!
Kupio sam na zalost baksuznu klimu. Dok je radila, radila je dobro, ali su se posle desile razne gluposti. Ne bih o njima za sada, jer me interesuje sta da radim sa onim glavnim, a to je pregoreo kompresor.
Firma kod koje sam kupio (bili su mi u komsiluku) odselila se bogu iza nogu i sada samo mogu telefonom da ih jurim. Garanciju sam produzio jednom, ali sada njihov "majstor" tvrdi da je bio strujni udar i da je zbog toga crkao (spaljen) kompresor.
Ja sam gledao kako to izgleda, i definitivno mi ne deluje kao strujni udar od koga sve zivo moze da izgori. Malo je potamnela izolacija zica koje dovode struju u kompresor i to je to. Meni vise izgleda da se kompresor "naprezao" iz nekog razloga i od toga izgoreo.
"Majstor" je proveravao manometrom kolicinu rashladnog fluida i kaze da je sve u redu, nije iscureo gas iz sistema.
Dakle, sada je moja rec protiv njihove. Oni kazu strujni udar, ja kazem nije. Meni nista u kuci nije crklo toga dana kada je prestala da radi klima, niti bilo kome drugom u komsiluku. Klima mi ne radi ima vec dvadeset dana sigurno, cimam se sa njima svaki drugi dan, kazu majstori na terenu i tako...
Najzad, nisam dobio fiskalni racun za obavljen garantni servis (25€) ali imam pecat firme u garantnom listu. Sve u svemu, srpska posla, nece da se otvore za novu klimu i cak optuzuju mene za nesto sto se desilo pre, a sto je apsurd, jer sam prilicno edukovan kada je tehnika u pitanju.
Najzad, sto je najtuznije, klima uopste nije bila jeftina niti je radila puno, mozda 2.5-3 meseca maksimalno u rasponu od 16 meseci!
Dakle, svaka sugestija kako da najelegantnije dokazem da nije bilo strujnog udara i kako da resim problem je dobrodosla. Ne bih voleo da moram da zivkam inspekciju i sl., ali ni to izgleda nece biti iskljuceno.
Hvala na komentarima!

Pregoreo mi kompresor na klimi... A ne priznaju mi garanciju...
. Otkud iskopa ovu temu posle, bezmalo, godinu dana!?
Re: Pregoreo mi kompresor na klimi... A ne priznaju mi garanciju...