Pre neki dan sam bio u Novom Sadu i ulici Modene sam ušao u Taxi firme Žuti taxi. Vozio sam se do naselja Telep gde mi je taksimetar otkucam 580 dinara! Pre toga sam se dva puta vozio istom relacijom i oba puta mi je naplatio oko 160din.
Kada sam ušao u taksi i rekao destinaciju, on mi je rekao: "ok, ali po taksimetru". Ja sam ga zbunjeno pitao kako drugačije i može? A on: "Pa koliko taksimetar otkuca". Ja reko ok i sedoh.
Kada je negde na pola puta taksimetar pokazivao oko 400din, pitao sam koja je ovo tarifa, kada mi je vozač odgovorio "paaa, noćna, normalna". Ja sam tada pitao kako normalna kada sam se malopre dovezao za 160din, gde mi je on rekao: "paa, ne znam ja svi ovako voze". Onda sam ga pitao koja je firma u pitanju gde mi je on rekao "pa piše", ja reko gde piše a on "pa na krovu". Ja reko da mi kaže pošto ne mogu da vidim sada on kaže: jedno udruženj, pa sam ga zatim pitao jel to udruženje ima ime, kada mi je rekao "paa ima". I tako dok sam mu izvlačio reči iz usta taksimetar mi je otkucao skoro 4 puta skuplje tj skoro 600din.
Kada smo stigli, on mi kaže: "Ok, evo neka bude 500" (Baš je ortak, zar ne? Mogao sam bar bakšiš da mu ostavim...). Rekao sam mu da ću mu dati samo zato što mi je na početku spomenuo ono "po taksimetru".
Kada sam već ispao ovca, reko ajde bar da proverim kolika je noćna tarifa u tom udruženju. Okrenuo sam novosadski 988 i tu nije zabeleženo ni jednu taksi udruženje pod imenom ŽUTI TAXI. Na internetu sam našao broj 021 24 222 kada mi automat kaže da je broj nepostojeći.
Ovim postom sam hteo da pitam Novosađane da li su imali sličnog iskustva sa ovim udruženjem i ujedno da skenem pažnju svim ljudima da pripaze kada budu ulazili u neki taksi ove "firme".

Žuti Taxi - Novi Sad - Prevara!