Po zakonu o deviznom poslovanju nije moguce uplatiti sredstva na racun druge osobe u zemlji, osim u slucaju da je neko ovlascen po tom racunu. Znaci, osoba kojoj saljes novac morala bi da te ovlasti u banci po njegovom deviznom racunu.
Dinare je moguce uplatiti na neciji tekuci racun u bilo kojoj banci.
Western Union je servis za medjunarodno slanje novca. Nazalost, zbog nase zakonske regulative, iz Srbije je trenutno nije moguce slati novac u inostranstvo, moguce ga je samo primati. Ali, i kada bi funkcionisalo, slanje novca putem Western Union je izuzetno skupo, tako da bi ti si vise isplatilo da pretvoris evre u dinare i uplatis tom nekome na dinarski racun pa da ih onda on konvertuje u evre.
mojmejl2003@yahoo.com: Po zakonu o deviznom poslovanju nije moguce uplatiti sredstva na racun druge osobe u zemlji, osim u slucaju da je neko ovlascen po tom racunu. Znaci, osoba kojoj saljes novac morala bi da te ovlasti u banci po njegovom deviznom racunu.
Dinare je moguce uplatiti na neciji tekuci racun u bilo kojoj banci.
Hih. Meni salju pare tek-tako... I ja sam slao...
Ode u banku kaze dobar dan ja bi da uplatim sluzbenica kaze dobro ajde... I to je to...
proracunas kurs, proviziju uplatis post net-om i gotova prica, da se ne filozofira vise
PLACANJE devizama je ZABRANJENO, postoji jedino platno sredstvo u Srbiji a to je dinar, i ne vidim razlog zasto tom nekom ne bi poslao dinare koje ce taj neko zamjeniti u mjenjacnici?
Ja mislim da je u Srbiji još uvek najsigurnija varijanta da odneseš tom nekom pare na ruke, gde god da je ne treba ti više od par sati.
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti
11.10.2006. u 22:27
_djevojka_
Član broj: 51707 Poruke: 539 ..1-tull-pth.comindico.com.au.
do nedavno je moglo u delti da se uplacuje na racun druge osobe bez punomocja tj ovlascenja ali vise ne..sad koji ce se nacin naci za ovo jos treba RAZMISLJATI
OffShore: proracunas kurs, proviziju uplatis post net-om...
Post net je svakako najlagodniji nachin.Platish proviziju od nekih 3% i novac stizhe u roku od nekoliko sati na kucnu adresu.Naravno,samo din. dolaze u obzir.
Za nekoliko sati ako cekas da ti donese postar novac, a ako odes u postu da podignes novac, mozes ga podignuti maltene istog trenutka kada izvrsi uplatu posiljaoc. Jos jedna zanimljivost, post netom nije moguce poslati vise od 25000 dinara odjednom. Znaci morao bi da posaljes to iz 4 puta.
FBzP Power!!!
12.10.2006. u 18:16
Nemanja Avramović PHP developer, Webinsane Mladenovac, Srbija
Mobtel je u pravu, ne mozes vise uplatiti nekome novac da devizni racun, a da nemas punomoc (bar je u Intezi tako, proverio sam telefonom).
Punomoc se pravi tako sto odes sa tom osobom zajedno u banku i tamo ti srede sve. Takodje, punomoc daje pun pristup racunu (polaganje kao i podizanje sredstava) i ne moze se ogranicavati.