|
servis polaris Vrsac
 Član broj: 52540 Poruke: 42 212.200.116.*
Sajt: www.servicepolaris.co.yu
|
Pa ovako drugari...
Sto se Emyr-ovog Panasonic-a tice...pa druze..sta da ti kazem..ako je to model made in Malasya..neces pogresiti..sto se poredjenja ta dva modela tice..zaista ne znam sta da ti kazem..u Vrscu i okolini ljudi ne razmisljaju tako..retko ko se odluci za "taj" Panasonic, tako da nemam dovoljno iskustva sa njima, da bih ti dao odgovarajuci odgovor. Ali, ako tako razmisljas..i ne stedis novce..samo napred..na pravom si putu..Zaista tako mislim.
A sto se "ciscenja" klime tice...da, OK je to cena za anti-bakterijski preparat,ali...
Taj preparat samo dezinfikuje ili dezodorira isparivac, a gde su sve ostale radnje iz redovnog servisa..ciscenje spoljne jedinice pod pritiskom, provera cevne(freonske) i elektricne instalacije, kontrola tacke isparenja, zamena filtera..i naravno hemijski tretman sa preparatima koji zaista ciste isparivac.
Poredjenja radi..to je kao kada bi poistovetili izbeljivanje zuba Blend-a-med preparatom i skidanje kamenca ultrazvucnim aparatom od strane strucnog lica, tj. stomatologa.
U vezi Fuego klima...druze, to nije videlo Spaniju..Fuego 12-ica mi se ni malo ne svidja..filtere unutrasnje jedinice mozes da bacis, jer se raspadaju u rucu, a spoljna jedinica je mnogo bucna(pricam o proslogodisnjem modelu). Ali mi se zato dosta svidja njihova 18-ica. Inace, sve to rade braca Kinezi.
Sto se vremena montaze tice..pa tu druze nema pravila...mi smo danas popopdne montirali 2 klime za dva i po sata(racunam samo efektivan rad), ali smo izgubili citavo popodne...sto zbog kise..pakovanja alata..pronalazenja adrese..i naravno lokacije tih montaza..presli smo ukupno 110 km. Tako da tu nema pravila..nije isto seci beton i siporeks..zavisi i od duzine same instalacije..pakovanja cevi(estetika)..i slicno.
A sto se tice samostalne montaze...ne bih ti savetovao to da radis..jeste, mi majstori uzimamo 50 eura za ruke, ali kada se sve stavi na papir..prez, dohodak za svakog, amortizacija alata i vozila, ne ostane tako mnogo kao sto deluje (pricam o servisima koji legalno rade). Da sam na tvom mestu, ne bih se upustao u takvu avanturu. Odaberi profi servis koji moze da ti overi garanciju i ne razmisljaj.
Ukoliko se ipak resis da je sam montiras:
1 metar Cu 6 mm - 130 din,
1 metar Cu 12 mm - 180 din,
1 metar izolacije - 80-100 din,
1 par nosaca - 400 din,
1 metar kabla 5X1,5 - 70 din,
1 metar creva - 30-40 din,
+srafovi, tiple i slicno.
Necu ni da te pitam kako mislis da "napravis rupu", a kamo li kako ces vakuumirati instalaciju.
Nije to ni malo naivno.
Toliko..
Pozdrav svima!
|