Citat:
Ja stojim iza onog sto sam napisala - znaci, ne hrane djecu istim kikiriki puterom kojeg djeca na zapadu jedu, jer ono sto stave u tu teglu je cisto vecinski energetsko smece. Skoro nikakva nutriciona vrijednost nakon sto prodje razno buckanje, mijesanje, dodatke i sl. Kljucna rijec za gladnu djecu iz Afrike: FORTIFIKACIJA kikiriki putera. FORTIFIKACIJA.
Hoces li da procitas ili treba da se crta?
Pazi, u uslovima kakva je sub-saharska Afrika, nije moguce izvrsiti adekvatan povratak akutno izgladnele dece u normalno stanje bez izuzetno skupih preparata koji se ne mogu naci tamo, sto uzrokuje gomilom nepotrebnih smrtnih slucaja dece - jer posle odredjenog gubitka kilograma, nije moguce konvencionalnom dijetom nadoknaditi izgubljeno, a infrastrukture za kompleksnije tretmane obicno nema - sto sam siguran da vec znas.
U takvom slucaju se kikiriki puter (inace sasvim slucajno otkriveno) nasao kao izuzetno resenje - jer je pre svega: jeftin, lako ga je transportovati, jos lakse primenjivati tretman i otporan je na vremenske uslove - dakle, izuzetan lek za tu sredinu.
Simply put - znacajno smanjuje mortalitet. I to je sve.
Citat:
Takodje, predlazem da se informises o tonama njasra koje su Am. kompanije poslale na Kosovo, prije nego sto krenes sa komentarima 'razmisli glavom', jer ocigledno da takvi komentari nisu produktivni.
Totalno off-topic, uopste me ne interesuje sta su Am. Kompanije "poslale na Kosovo" - niti to ima blage veze sa ovom temom (kikiriki puter, hint hint)