Ok, hajde da se pravimo da skoka u prirodnom prirastaju nije ni bilo :)
Taj skok je statisticki nebitan, iako je veci od 5%
Kul :)
Citat:
OK- sad sam zapamtio boldovano (zato si valjda i boldovao?) da posmatraš odnos skoka broja rođenih i pada broja umrlih i da na osnovu toga zaključuješ nešto
Jao sto volim ovo ;)
Ne..
1. Ja sam konstatovao da je doslo do skoka u prirastaju, okacio tabelu na kojoj se jasno vidi da je prirodni prirastaj u periodu od 2000-2000 skocio vise od 5%, sasvim suprotno dugorocnom trendu opadanja prirodnog prirastaja u Srbiji
2. Ti si ocenio da mozda to ima veze sa padom u broju umrlih, cinicno ili ne - ostavimo to ljudima koji citaju da procene :)
3. Ja sam pokazao da je pad u broju umrlih daleko manji od skoka u broju rodjenih, time pokazujuci tvoju tezu jednostavno netacnom - jer taj pad u broju umrlih ne moze nikako da bude dovoljan da objasni iznenadnu reverziju trenda u prirodnom prirastaju
I sta sad? Hajde sad da bacamo malo magle, pripisujuci meni etiketu da se bavim "relativnim padovima i skokovima" - ne, MyWay, to je samo opaska na tvoju tvrdnju o kontribuciji broja umrlih u skoku prirodnog prirastaja, koja jednostavno nije tacna.
Na kraju krajeva, ja ne pravim nista veliko od ovoga - samo mislim da te cifre pokazuju da je nada u bolje sutra jako bitna za prirodni prirastaj. Ti se pitas zasto niko to ne analizira? A zar se neko pa ozbiljno bavi prirodnim prirastajem u Srbiji? Ime i prezime, molim? :)