Dakle, uzmem ja ovih dana svoj novi pasoš, i kao što je već svima poznato, na njemu piše ime države koja ne postoji već puno godina: "SR Jugoslavija". U međuvremenu se ima države jednom već promenilo, i sada već imamo državu, čije će ime, nadam se da potraje.
Razmišljam ja, kakav smo mi to slepački narod kad nam toliko godina treba da promenimo SVOJ pasoš. Mislim, jasno je meni da to ide sporo zato što tu nema profita i ekstra profita (tj. ima ga, ali je to sitnica naspram ugovorima o satelitu, autoputu, vojnoj opremi, aerodromu ili provatizaciji NIS-a). Razmišljam dalje, pa čekaj malo, JA lično i personalno zaista nisam kriv, kao ni 99,99% posto Srba. I dođem tako do zaključka, da je kriv onaj kome je to posao, i on prima platu ali svoj posao ne radi. Ali nikakvim daljnjim razmišljanjima nisam mogao da dođem do podatka KO JE TO KO PRIMA PLATU A NE RADI SVOJ POSAO I ZAJEBAVA 99,999 % Srba.
Zna li neko ? Pitam naravno i za ime funkcije, tj, radnog mesta ali i za ime i prezime čoveka koji je na tom radnom mestu. Dakle ko je to u državi Sbiji koji treba da promeni izgled pasoša ?
Možemo li mi forumaši da pokrenemo neku građanski inicijativu ili neko poslaničko pitanje s tim u vezi ?

Srpski pasoši ili "Ko to tamo ne radi svoj posao?"
Re: Srpski pasoši ili "Ko to tamo ne radi svoj posao?"