Citat:
djolep:
Sve tri su izasle u izdanju "Polarisa", nazalost pre nekoliko godina, i u tirazu od po 500 primeraka, mislim. To su sada kolekcionarski primerci. Pitanje koliko ih je danas jos zivo.
Wow, onda sam ja jedan od retkih srećnika ;) Mada ipak mislim da nije baš toliko retka. A sigurno znam da su sve tri reizdate 2001, u izdanju Platoa i Čigoja štampe, takođe u tiražu od po 500 primeraka. I mogu se bez problema naći po knjižarama u gradu (npr. u Platou). Takođe, pre tri godine je (u izdanju polarisa) objavljena i njegova knjiga "Sve zabave sutrašnjice" (All Tommorows Parties), mada se ona već polako odaljuje od "cyberpunk" žanra. Na žalost, zbirka njegovih kratkih priča "Burning Chrome" nije kod nas objavljena u integralnom obliku (u njoj se između ostalih nalazi i "Džoni Bilježnica", iliti "Johny Mnemonic"). Objavljivane su samo pojedinačne priče u starim SF časopisima (Sirius, Alef).
Bilo je i priče da će i kod nas izaći "Snow Crash" Neala Stephensona, jedna od najboljih knjiga žanra, ali ne znam dokle se sa tim stiglo.