Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera

elitemadzone.org :: TechZone :: Bela tehnika :: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera
(TOP topic, by bakara)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 308013 | Odgovora: 368 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

gm2004

Član broj: 27284
Poruke: 138
93.86.6.*



Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera10.12.2008. u 00:32 - pre 130 meseci
mislim da me nisi razumeo. Recimo da u prodavnisi ima 2 frizidera od istog proizvodjaca koji imaju slicne karakteristike a razlikuju se u:

frizider A: spada u energetsku klasu A i ima automatsko odmrzavanje (nije NoFrost)
frizider B: spada u energetsku klasu B i NoFrost je.

Koji bi od ta dva uzeo?

 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 14727



+2624 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera10.12.2008. u 21:59 - pre 130 meseci
Ja bih uzeo iskljucivo no frost, neuporedivo je.

Kad budes imao no frost bice nece ni tebi biti jasno cemu sluzi automatsko odmrzavanje
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

osmania
Panet

Član broj: 26316
Poruke: 751
*.20.11.vie.surfer.at.



+6 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera18.01.2009. u 15:09 - pre 128 meseci
moze li mi neko objasniti sta se desava sa suhim mesom.
Nedavno sam kupio suho meso i drzao sam ga u sobi na temperaturi +4 nije se lozilo niti sta ono bas je hladno bilo.
Eh sada uzmem jedan komad suhovine i narezao i sada taj komad sto mi je ostao stavim u frizider.
Nakon 3 ili 4 dana taj komad mesa je bio kao da si ga stavio u drvofix tako bijele bolje ljepljivo katastrofa. A odem brze bolje u sobu a u sobi stoji meso kako je i bilo.
Ne kontam u cemu je problem. I zelim takodje da kupim novi frizider i ne bi nikada tako nesto kupio. (ovo je bio neki beko kombinovani)

moze li mi ko objasniti sta se desilo i kako to spriejciti?
hvala puno
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 14727



+2624 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera18.01.2009. u 16:42 - pre 128 meseci
Citat:
osmania

moze li mi ko objasniti sta se desilo i kako to spriejciti?
hvala puno


Pa ubudjavilo se meso, eto to se desilo
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

osmania
Panet

Član broj: 26316
Poruke: 751
*.20.11.vie.surfer.at.



+6 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera18.01.2009. u 17:48 - pre 128 meseci
Citat:
bakara: Pa ubudjavilo se meso, eto to se desilo ;)


A de mi objasni kako se u sobi nije ubudjavilo ili nisi citao ni post samo si napisao.
treba mi malo vise info pls...
hvala
 
Odgovor na temu

ivan_sim
ivan savic
frigomehanicar,serviser bele tehnike
krusevac

ivan_sim
Član broj: 204327
Poruke: 641
*.donet.co.yu.



+30 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera24.01.2009. u 17:40 - pre 128 meseci
Pa u sobi ti je stalna temperatura +4.
U frizideru temperatura se stalno menja i po 5 stepeni gore - dole, sto lakse moze da dovede do toga sto se i desilo.
Ponuda klima uredjaja na:
http://www.facebook.com/sim.sbt
SERVIS BELE TEHNIKE "SIM"
 
Odgovor na temu

Pajapatak
Srbija,Bgd

Član broj: 26601
Poruke: 789
93.86.178.*

Sajt: www.frigoservis.rs


+10 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera24.01.2009. u 21:38 - pre 128 meseci
Au bre majstore ,

nema to veze gore dole itd,

ima veze vlaga zato sto kombinovani frizider stvara dosta vlage a u sobi nemas toliko vlage.

Nije dzabe kataloski razdvojeno u komecijalnim uredjajima namena uredjaja.
Za pice nista nije bitno sem temperature ali za kolace ili meso je itekako bitna vlaga.
Da ne pricam o hladjenju pecurki ili jabuka.
Temperatura je u svima ista gledano cisto na toplomer ali ne rade svi isto.
Serviser rashladne tehnike
 
Odgovor na temu

bansek
Dejan Blagojevic
Nis

Član broj: 49499
Poruke: 34
89.216.106.*

Sajt: bansek.tripod.com/karikat..


+2 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera25.01.2009. u 05:05 - pre 128 meseci
Ne filozofirajte mnogo.
Nofrost je zakon i tacka. Kupite-probajte, pa cete videti......

2 najbolje elktr. stvari koje imam su Nofrost LG i ravna ploca/ugradna rerna Elin.....
mlogo smo jachi!
 
Odgovor na temu

dakipro
Dalibor Jovic
Web Developer
Bergen, Norway

dakipro
Član broj: 31848
Poruke: 1775
91.148.76.*

Sajt: norway.dakipro.com


+186 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera25.01.2009. u 13:32 - pre 128 meseci
Po iskustvima ljudi i preporukama sa ovog posta, vlasnik sam LG no-frost kombinovanog (valjda) GR-389SQF od 303L i u odnosu na prethodni mali samootapajuci frizider, bolji je xxx puta. Hrana bukvalno traje 10-ak puta duze sto je neko vec na pocetku i rekao, otovreno pakovanje virsli cesto i par nedelja stoji otvoreno, a virsle se ne ulepe i ugnjitave kao u obicnom frizideru. Narezana sunka, sira, salata, sve stoji tako kako je. Malo dolazi do susenja, ali se to lako regulise posudama koje imaju otvor na poklopcu, kad se vidi da je hrana "vlazna" otvori se rupica i obrnuto.
Svaka preporuka za no-frost tehnologiju, isplati se sama po sebi, hrana zaista duze traje, ne secam se da smo ista bacili jer ne jedemo uvek kod kuce. Placen 30k na popustu, u NS.

Mozda nevezano za no-frost, ali kako do sada nismo imali pristojan zamrzivac (osim onog malog u malom frizideru) zamrzavanje hrane nam je umanjilo troskove za ~80e mesecno, sto ce reci da se zamrzivac otplati sam od sebe kroz ~6 meseci.

Jedno prakticno pitanje, pun zamrzivac radi na podeoku 1 od 5, hrana je zamrznuta, kao kamen tvrda. Kad ubacim nesto nezamrznuto u zamrzivac sekciju, onda povecam na 2-3 podeoka do sutra. I bude naravno sutra sledjeno.
Da li to utice na duzinu cuvanja namirnica, jer recimo da treba 4-5 meseci da hrana procirkulise kroz zamrzivac, pa bi mozda ipak treba drzati zamrzivac na vise podeoka? Takodje bih kupio recimo termometar za friz, cisto kontrole temperature radi, ali je hrana bas hladna i sveza u frizideru, da li je bolje regulisti temperaturu termometrom no tim podeocima? Frizider recimo stoji na 2-3 podeoka. Kad povecam preko i uzmem nesto iz frizidera, vec je neprijatno hladno, a ko sto rekoh, nisam primetio da trenutna podesavanja smanjuju trajanje namirnica. Cak se i mleko ne kvari, bacim ga iz predostroznosti posle 2-3 dana ako stoji otvoreno
 
Odgovor na temu

djolep
Beograd

Član broj: 10598
Poruke: 739



+53 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera25.01.2009. u 18:41 - pre 128 meseci
Aj' sad malo lake teorije.
Pre stavljanja sveže hrane treba nekoliko sati RANIJE pojačati zamrzivač kako bi se temperatura snizila. Zašto se to radi? Potrebno je što brže smrznuti namirnice. Kod sporog zamrzavanja stvaraju se veliki kristali koji probijaju ćelijske opne i onda se prilikom otapanja gubi velika količina soka, pavlaka i majonez se razdvajaju itd. U idealnim okolnostima komad debljine oko 5 cm treba da se smrzne za 2 sata. Da bi efekat bio sto bolji treba rasporediti namirnice, a ne staviti sve na gomilu.

Brzo smrzavanje u velikim hladnjačama i hermetičnost pakovanja je ono što obezbeđuje bolji kvalitet industrijski smrznute hrane i duži rok čuvanja u odnosu na kućne varijante. Da bi se što bolje očuvao kvalitet hrane potrebno je zamrzavati manje količine odjednom. Svaki zamrzivač ima jasno naznačene količine koje se mogu kvalitetno odjednom smrznuti. Hrana mora biti hermetično zatvorena da bi se sprečilo isušivanje.

Kiseonik nepovoljno utiče na kvalitet namirnica odnosno količina vazduha sa kojom su namirnice smrznute. Recimo komad mesa se može duže očuvati ceo nego ako je samleven. Ovde je od velikog značaja i činjenica da se mlevenjem u masu unosi i znatna količina mikroorganizama koji bi inače ostali na površini i koji će se pri odmrzavanju brzo aktivirati.

Standardna temperatura na kojoj se čuvaju namirnice i koju bi svaki zamrzivač morao stalno da održava je -18°C. Uvek je bolje kontrolisati temperaturu termometrom nego se osloniti na podeoke na termostatu. Naravno što je temperatura niža to će namirnice moći duže da se čuvaju, ali kućni zamrzivači nisu projektovani da konstantno rade u režimu znatno nižih temperatura od ove.

U frižideru bi temperatura trebalo da se održava na 1-4°C, tek iznad tačke smrzavanja vode, što niža temperatura to sporiji razvoj mikroorganizama, ali ovo u praksi mnogi ignorišu, jer im je hrana(a naročito piće) previše hladno za direktnu konzumaciju. Mislim da većina danas kupuje sterilizovano mleko pa je to jedan od razloga zašto se ono duže održava i kad je već otvoreno. Drugi razlog je No Frost. Frižider odvaja višak vlage iz vazduha i time sredina (vazduh, police i stranice frižidera) postaje nepovoljnija za razvoj mikroorganizama.

 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 14727



+2624 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera25.01.2009. u 20:05 - pre 128 meseci
Citat:
djolep: Aj' sad malo lake teorije.
Pre stavljanja sveže hrane treba nekoliko sati RANIJE pojačati zamrzivač kako bi se temperatura snizila. Zašto se to radi? Potrebno je što brže smrznuti namirnice. Kod sporog zamrzavanja stvaraju se veliki kristali koji probijaju ćelijske opne i onda se prilikom otapanja gubi velika količina soka, pavlaka i majonez se razdvajaju itd. U idealnim okolnostima komad debljine oko 5 cm treba da se smrzne za 2 sata.

Na NO FROST friziderima sa zamrzivacem obicno postoji dugme QUICK FREEZE za brzo zamrzavanje.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

James
London

Član broj: 1928
Poruke: 174
*.adsl-1.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera26.01.2009. u 21:14 - pre 128 meseci
Kada smo vec kod no * frost frizidera interesuje me sta je bolje u sledecem scenariju. Otvaram frizider da bi sipao casu coca cole, sta je bolje:
1. da otvorim frizider, uzmem flasu, ostavim otvoren frizider, sipam coca colu, vratim flasu i zatvorim frizider
2. da otvorim frizider, uzmem flasu, zatvorim frizider, sipam coca colu, otvorim frizider,vratim flasu i zatvorim frizider
 
Odgovor na temu

bakara
nBGd

SuperModerator
Član broj: 40157
Poruke: 14727



+2624 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera26.01.2009. u 21:36 - pre 128 meseci
@James

Kkave veze to ima sa temom?

No frost frizideri prestaju sa radom kada su otvorena vrata.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
 
Odgovor na temu

James
London

Član broj: 1928
Poruke: 174
*.adsl-a-1.sezampro.yu.



+1 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera27.01.2009. u 21:46 - pre 128 meseci
Da to sam primetio, da pretaje sa radom, ali me genralno interesuje sta je bolje za frizider
(zivotni vek, potrošnju struje, namernice u frizideru). Sa jedne strane zatvaranjem vrata se manje hladi ali se frizider u kratkom periodu pali i gasi plus sto se vrata teye otvaraju kada je mali razmak izmedju dva otvaranja (BTW je li ima neku ideju zasto se to desava). Zato me interesuje šta je bolje
 
Odgovor na temu

gti2
Subotica

Član broj: 25296
Poruke: 2198
*.ptt.yu.



+244 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera27.01.2009. u 22:09 - pre 128 meseci
Frizider ne prestaje sa radom kompletno vec samo zatvori klapnu za dovod hladnog vazduha iz zamrzivaca.Ti kompresori nisu namenjeni za "kreni-stani" nacin rada.Vrata se kod cesceg otvaranja teze otvaraju zbog vakuuma koji nastaje ulaskom toplog vazduha u frizider ili zamrzivac i zatim hladjenjem istog.Taj efekat je najizrazeniji kod lezecih zamrzivaca.
 
Odgovor na temu

Pajapatak
Srbija,Bgd

Član broj: 26601
Poruke: 789
93.86.149.*

Sajt: www.frigoservis.rs


+10 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera28.01.2009. u 00:13 - pre 128 meseci
Ili samo ugasi ventilator dok su vrata otvorena.
Serviser rashladne tehnike
 
Odgovor na temu

James
London

Član broj: 1928
Poruke: 174
79.175.94.*



+1 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera29.01.2009. u 21:31 - pre 128 meseci
Hvala na objasnjenju za vakum, ali i dalje ne dobih odgovor sta je bolje drzati otvorena vrata ili zatvoriti pa otvoriti u kratkom intervalu.


Hvala
 
Odgovor na temu

gti2
Subotica

Član broj: 25296
Poruke: 2198
*.ptt.yu.



+244 Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera29.01.2009. u 23:10 - pre 128 meseci
Sto se tice zagrevanja frizidera,bolje je zatvoriti pa otvoriti.Sto se tice habanja gume,sarki i rucice,bolje je ono drugo :-)
To nije toliko bitna stavka da bi se stvarala neka velika dilema.Neko radi ovako,neko onako...
 
Odgovor na temu

blaf65
simela solaja
nuklearni fizicar

Član broj: 214286
Poruke: 1
*.PPPoE-7914.sa.bih.net.ba.



Profil

icon Re: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera27.02.2009. u 17:55 - pre 127 meseci
Ubacujem se u temu sa pitanjem- da li neko zna da postoji neki LG ili neki drugi "side by side" frizider za koji nije nuzan dovod vode bez dispanzera i ledomata.
Interesantan mi je samo zbog kapaciteta, a nemam uslova za dovod vode.
Unaprijed hvala!
 
Odgovor na temu

ebless
goran popovic
student

Član broj: 228642
Poruke: 1
85.94.125.*



Profil

icon NO Frost I Total NO Frost ???22.07.2009. u 22:37 - pre 122 meseci
Zanima me posto treba da kupujem frizider koja je razlika izmedju no frost i total no frost frizidera, i da li uopste postoji.?

Neki su mi rekli da ne postoji razlika a neki su mi rekli da je razlika u tome sto total no frost umjesto zamrzivaca ima kao neku komoru koja ne zamrzava namjernice potpuno i td...

Pa bih vam bio zahvalan ako moze neko to malo blize da mi objasni.

Unaprijed hvala :)
 
Odgovor na temu

elitemadzone.org :: TechZone :: Bela tehnika :: Prednosti i mane no-frost i samootapajućih frižidera
(TOP topic, by bakara)
Strane: < .. 1 2 3 4 5 6 7 8 ... Dalje > >>

[ Pregleda: 308013 | Odgovora: 368 ] > FB > Twit

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.