Planiram da sam pravim kuhinju po meri pa me zanima par stvarčica oko dimenzija, sečenja i okova. Crtež sam pravio u Corelu i sve sam fasovao na 0 (nulu), tj. svaki element mi je u milimetar, a nisam bas siguran da je to u potpunosti dobro rešenje - krivi zidovi, male greške pri sečenju mogu da dovedu do katastrofe, pa me zanima sledeće:
- npr. imam element čije su spoljne dimenzije - širina 62cm, visina 81cm i dubina 60cm i odgovarajuća vrata 2 kom. dimenzija 31x81 cm. Zanima me da li ta vrata moram da smanjujem sa svake strane za po neki milimetar ili ne? (U tu dimenziju je uračunata ABS ili kant traka.) Neki prijatelji su me savetovali da sva vrata smanjim za po 3 mm sa svake strane da bih mogao normalno da ih otvaram i da ne bi štrčala van korpusa i sudarala se sa vratima susednog elementa. Meni to zvuči mnogo pa molim za savet nekog iskusnijeg.
- drugo, video sam šarke za vrata koje su me malo zbunile i za koje ne znam gde se koriste, a možda mogu da ih iskoristim ako je sve na nulu. Funkcionišu tako da kad počnete da otvarate vrata i onaj deo gde je sama šarka počinje da se odvaja od korpusa i pomera ka vama za otprilike 15-18 mm tako da u jednom momentu cela vrata budu odvojena od korpusa i tek tada se otvaraju.
Ne znam da li sam bio jasan, ali i verujem da su ovo neka osnovna pitanja koja nekom iskusnijem nisu strana.
Pozz

Projekat za izradu kuhinje po meri
Re: Projekat za izradu kuhinje po meri