Dan pre NG sam imao slicno iskustvo, odlazim u Ideu na Nbgdu i trazim da kupim maslac u malim hotelskim pakovanjima, vidim na rafu stoji meggle 10g sa cenom 9.99 uzimam celu kutiju od 100 kom. i odlazim na kasu, kasirka provlaci kod i izlazi racun 1300 dinara, ja se pobunim i kazem da stoji cena 9.99 i da u tom slucaju ne bih kupio taj maslac nego neki drugi i kazem da stornira racun.
Ok, stornira ona i kaze ako zelim da uzmem drugi da odem i uzmem, ja naravno odbijam jer je red kilometarski i trazim da donesu celu kutiju imlekovog maslaca od 20g, i dobijam kutiju i placam 1500 dinara za nju, kasirka bez izvinjenja uzima novac i dok ja odlazim komentarise kako ja nisam dobro video cenu i sad kao nesto galamim...
OK, ostavim ja taj maslac u kola i vratim se ponovo u radnju i pravo na raf iscupam tu cenu od 9.99 i vratim se na kasu...
Jel to ta cena, za taj maslac?
Prodavacica sad vec zbunjena i zaplasena mojom reakcijom cuti, pitam gde mogu da podnesem pismenu primedbu, salje me na info pult...
Na info pult dolazim sa cenom i racunom, kazem o cemu se radi a oni me kao ne razumeju i kazu pa kupili ste imlekov maslac po ceni od 15 dinara.
Ok rekoh, dajte mi onda jos jednu celu kutiju meggle maslaca po ceni od 9.99 dinara i papir i olovku i sefa odelenja mlecnih proizvoda da napisem zalbu.
Dodje sef (bez papira i olovke) i rece da mi isplate razliku od 500 dinara koliko sam platio vise imlekov margarin.
Ali opet bez ikakvog pardona i izvinjenja, ja ipak porucim da bi to trebalo odmah ispraviti, oni kao pa ne, mi i nemamo vise tog maslaca po toj ceni...ja vise besan pitam, jel vi to hocete da me naterate da ponovo udjem u radnju i kupim jos par kutija tog istog maslaca i da dodjem ponovo da se zalim?
Meni se sve cini da se to radi namerno, a kupci cak i kad vide ne prave frku jer je obicno u pitanju mala kolicina robe.
Nažalost i kazna stvara naviku!
Nažalost i kazna izgrađuje stav!
http://www.downtownbelgradehostel.com/