Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.

OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije

elitemadzone.org :: MadZone :: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije

[ Pregleda: 1609 | Odgovora: 11 ]

Postavi temu Odgovori

Autor

Pretraga teme: Traži
Markiranje Štampanje RSS

DR83
BEOGRAD

Član broj: 38219
*.smin.itsisp.net.

Sajt: www.farmaceuti.com

icon OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije10.01.2008. u 16:05

Udruženje privatnih ugostitelja najavilo prijave protiv lokalnih zastupnika OFPS i "Sokoj"

Krivične prijave protiv lažnih inspektora

Beograd - Udruženje privatnih ugostitelja iz Valjeva najavilo je da će njihovi advokati danas podneti krivične prijave protiv tri lokalne terenska zastupnice organizacija OFPS i "Sokoj" zato što su se pri obilasku ugostitelja neovlašćeno predstavljale kao - inspekcija. Obe organizacije obavljaju delatnost na osnovu Zakona o autorskim i srodnim pravima. Njihovi zastupnici na terenu utvrđuju subjekte koji javno saopštavaju, to jest koriste muzička dela iz repertoara OFPS i "Sokoja", i uručuju im fakture na osnovu tarife tih organizacija.
Zoran Rafailović, predsednik udruženja ugostitelja, rekao je Beti da će krivična prijava biti podignuta i protiv jednog policajca zato što je "kontrolorima" OFPS i ‘Sokoja’" neovlašćeno ustupao dokumenta koja ugostitelji nisu želeli da im predaju. U beogradskoj centrali "Sokoja", koji kolektivno štiti autorska i srodna prava, Beti je rečeno da OFPS za svoje zastupnike koristi termin "kontrolor", dok u "Sokojevim" legitimacijama piše "zastupnik". "Mi smo od korisnika upoznati da oni (OFPS) prave čitavu gužvu", rekla je Beti portparol "Sokoja" Marija Cvijanović. "To nema veze sa nama, to nisu terenski zastupnici Sokoja." Branka Tatić, vršilac dužnosti direktora Zavoda za intelektualnu svojinu, rekla je Beti da je Zavod zadužen za nadzor nad OFPS i "Sokojem" i da je "zauzeo izričit stav da predstavnici organizacija za kolektivnu zaštitu koji obilaze korisnike i izdaju im rešenja nemaju pravo da sebe nazivaju inspektorima". Beta

www.danas.co.yu/20071203/dezurna1.htm

--
Juce u Beogradskoj hronici bio prilog o jednoj vlasnici frizerskog salona u Bgu kojoj su ovi inspektori ili sta vec dostavili racun koji ce morati da plati sokoju zato sto je u svom salonu pustala muziku.
Nisam gledao od pocetka ali su na kraju konstatovali da ce ona ipak morati da plati taj racun.
Strasno!

http://www.ofps.org.yu/index.htm

10.01.2008. u 16:05 

Horvat
Subotica - Vojvodina

Član broj: 17332
*.eunet.yu.

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije10.01.2008. u 18:14
pa svako javno pustanje se naplacuje sta je tu cudno? nek ukljuci radio,radio placa/bi trebao da placa
recite DA neplaćanju pretplate na rtv begeš

(\_/)
(X.x) This is DEAD Bunny. Copy DEAD Bunny into your signature
(> <) to stop him on his way to world domination.
10.01.2008. u 18:14 

stonex
Stojkovic Nebojsa
Kotez , Beograd

Član broj: 25873
*.adsl-1.sezampro.yu.

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije10.01.2008. u 18:28
Koliko mi se cini ona je i slusala radio . Ako sam ja skapirao tu tuznu pricu oni su joj trazili da plati samim tim sto ima radio uredjaj u radnji . Sta ako ona na njemu pusta muziku koju je ona svirala , pevala i komponovala ? Pa i to ce joj naplatiti . Debilizam !
10.01.2008. u 18:28 

Horvat
Subotica - Vojvodina

*.eunet.yu.

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije10.01.2008. u 20:03
to je vec debilizam,a kradje u muz. industriji ne regulisu,10 osoba "napravi" istu pesmu...

(\_/)
10.01.2008. u 20:03 

DR83
BEOGRAD

*.smin.itsisp.net.

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije10.01.2008. u 20:40
Da, ona je slusala RADIO! Sa li to znaci da ce ovi sada krenuti po svim salonima, kaficima, kafana i sl da uteruju dugove tj naplacuju slusanje muzike???
To bi bilo zabavno, cik nek pokusaju.
:)
10.01.2008. u 20:40 

Horvat
Subotica - Vojvodina

*.eunet.yu.

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije10.01.2008. u 20:57
pa pustanje muzike u salonima kaficima kafanama diskotekama i ostalim SE NAPLACUJE ,naravno ne preko radia [mislim,mrzi mi sad proveravati ,koga ne mrzi neka ode na www.sokoj.org.yu]

(\_/)
10.01.2008. u 20:57 

superbaka
Dejan Ljubisavljevic
Vet. stanica - Paracin
Paracin

superbaka
Član broj: 5290
79.101.136.*

Jabber: superbaka@elitesecurity.org
Sajt: www.vetportal.info

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije10.01.2008. u 21:55
svaki malo bolji advokat branilac moze da ih razbije kod ovakvih slucajeva... koji dokaz sudu ti "inspektori" mogu da predstave sudu da je to sto su culi u lokalu pod vlasnistvom prava SOKOJ-a?
Veterinarski portal i forum
www.vetportal.info
10.01.2008. u 21:55 

DR83
BEOGRAD

*.smin.itsisp.net.

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije11.01.2008. u 03:54
e to i mene interesuje.
zao mi je sto nisam mogao pazljivo da ispratim ceo taj prilog ali mislim da su ga zavrsili sa konstaticijom da jadna zena nema kome da se zali a racun ce morati da plati [nisam cuo ni o kojoj se sumi rec].

Ali debilizam je prvo atakovati na frizerske salone, mis'im ...
11.01.2008. u 03:54 

dr.NPN

Član broj: 55785
77.46.230.*

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije11.01.2008. u 06:20
Citat:
stonex: Koliko mi se cini ona je i slusala radio . Ako sam ja skapirao tu tuznu pricu oni su joj trazili da plati samim tim sto ima radio uredjaj u radnji . Sta ako ona na njemu pusta muziku koju je ona svirala , pevala i komponovala ? Pa i to ce joj naplatiti . Debilizam !
Rade oni to vec neko vreme. Nebitno sta se slusa, bitno je da imas muzicki uredjaj u lokalu. Licno sam video "papir" koji je "inspekcija" ostavila u lokalu i nalozila vlasnika da plati neka prava Sokoj-u. Ja pitam vlasnika, jbt. pa od kada se ovde slusa domaca muzika, uglavnom se pustaju neki mixevi strani, hausic ili sl.
Kaze, nema veze sta se pusta, placa se jer imas uredjaj u lokalu. Pa sta da placas sokoj-u sto pustas Carl Cox-a... ne znam, ali kao mora da se plati. Rekoh, kada dodju sledeci put, obavezno da me zoves.

Da ja imam lokal, i da mi tako dodju, leteli bi naglavacke.

Ovo nije placanje prava, ovo je HARAC! Nista drugo. LOPOVSTINE
Daljinski upravljaci za vase racunare! http://www.profiulenjivac.com
11.01.2008. u 06:20 

dachony

Član broj: 75168
*.reverse.sattrakt.net.

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije11.01.2008. u 08:45
Nebitno je sta se pusta...
SOKOJ je organizacija kod nas koja saradjuje sa stranim organizacijama koje obavljaju istu delatnost,tj. stite prava umetnika u svojim zemljama,sto znaci da sokoj ovde pokupi lovu od privrednika i prosledjuje dalje organizacijama gde su prijavljeni izvodjaci koji se slusaju kod nas.
Recimo...ti slusas Coxa u frizerskom salonu,platis SOKOJ-u sto slusas,oni procenat salju recimo u ameriku(ako je tamo prijavljen Cox),a oni dalje zavrsavaju isplatu Cox-u kako njihov zakon nalaze.Isto kao sto ovde isplacuju Joksimovica i ekipu.Jbg,da je harac,jeste,al tako mora...jedino sto tu nevalja je to sto se SOKOJ bogati preko nasih ledja.Pogledajte samo,mislim da ima na njihovom sajtu,koliko su smesni iznosi koje isplacuju izvodjacima.Ispadne da 80% para ostane njima,a 20% daju umetnicima.Ja neslusam domacu muziku,ali stvarno je smesno sta rade.Valjda ce izbaciti na sajtu skoro koliko su kome isplatili za proslu godinu,pa da vidimo ko kosi,a ko vodu nosi.
11.01.2008. u 08:45 

Ivan Dimkovic
Senior Product Manager - Consumer Electronics, Nero C..
EU

Ivan Dimkovic
Administrator
Član broj: 13
*.dip.t-dialin.net.

Sajt: www.linkedin.com/in/ivand..

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije11.01.2008. u 09:22
Citat:
Superbaka
svaki malo bolji advokat branilac moze da ih razbije kod ovakvih slucajeva... koji dokaz sudu ti "inspektori" mogu da predstave sudu da je to sto su culi u lokalu pod vlasnistvom prava SOKOJ-a?

Vecina muzike jeste - SOKOJ je clan medjunarodne organizacije istih reketasa, i zakoni im, pazi sad - dozvoljavaju da rade to sto rade. Svaka zemlja ima svoj SOKOJ i oni medjusobno saradjuju i tale se u nekoj srazmeri koju svako od njih racuna.

***i ga - moje misljenje o tim udruzenjima je da su u pitanju cisti reketasi i sam nacin udruzivanja i poslovanja te industrije je mafijaski, ali je na zalost legalizovan, i sanse na sudu su ravne nuli.

Citat:

Da, ona je slusala RADIO! Sa li to znaci da ce ovi sada krenuti po svim salonima, kaficima, kafana i sl da uteruju dugove tj naplacuju slusanje muzike???
To bi bilo zabavno, cik nek pokusaju.

Koliko mi je poznato, mnogi placaju - nece da se za***avaju sa njima.

11.01.2008. u 09:22 

Java Beograd

Član broj: 11890
*.dip0.t-ipconnect.de.

icon Re: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije11.01.2008. u 13:21
u 99% slučajeva se okome na frizerske radnje, jer su najčešče frizeri totalno sitna riba. Zađu u poneki jadniji fićka, ali se ne usuđuju da odu na neki izvikaniji splav ili veću, poznatu kafanu za koje se zna čije su.
11.01.2008. u 13:21 

elitemadzone.org :: MadZone :: OFPS - organizacija proizvodjaca fonograma Srbije

[ Pregleda: 1609 | Odgovora: 11 ]

Postavi temu Odgovori

Navigacija
Lista poslednjih: 16, 32, 64, 128 poruka.