Nedavno sam kupio gore navedeno auto. E sad, desava mi se da kada krecem u prvoj brzini ili u rikvercu i ponovo pritisnem kvacilo, osjetim da mi auto blago zatrza(i pri tome motor lagano promijeni zvuk). Odma da kazem da to nije klasicno trzanje i lupanje koje se desava kada su nosaci motora u pitanju jer sam to provjerio. Ovo se desava recimo u situacijama kad krecem u prvoj brzini i pustim kvacilo(do kraja ili do pred sami kraj) i zatim ponovo pritisnem kvacilo, u tom trenutku se osjeti to trzanje.(recimo to je veoma izrazeno kad sam u koloni vozila pa kad se ide spooro metar po metar gdje cesto moram lagano krenuti u prvoj i onda ponovo pritisnuti kvacilo). Bio sam u servisu i tamo su mi rekli da je problem u bosch pumpi i diznama tj. da motor u tim situacijama ne dobiva dovoljno goriva i da se to zato desava. Auto inace super ide, vuce i nema trzanja u drugim brzinama osim u tim situacijama. Ima li neko ko bi mogao znati nesto vise o ovome posto ja bas nevjerujem u dijagnozu ovog servisa.

jetta 2001 1.9 tdi problem
Re: jetta 2001 1.9 tdi problem