Citat:
Onda da vam nacrtam: ja od kapitalizma uzimam samo poštene prednosti, ne koristim ljigave metode koje su u kapitalizmu "dozvoljene" zarad ekonomije. Problem je u tome što sam ja u dalekoj manjini, a u kapitalizmu su u većini oni koji koriste sve (u kapitalizmu) dozvoljene (ali nemoralne) metode za bogaćenje.
Pa kakav ti je ovo argument ? Kao da si rekao da se groziš krađe, ali nemaš ništa protiv da ti neko pokloni ukradenu robu, jerbo je to prednost krađe, besplatna roba. Ako pristaneš da uzmeš i koristiš ukradenu robu, nisi ništa bolji od onih koji su istu ukrali. Tako je i sa produktima kapitalizma. Ako ih koristiš, hteo ne hteo pripadaš takvom društvu, pa ako kapitalizam nazivaš nemoralnim, onda i sebe smatraš nemoralnim. Simple as that.
Citat:
Problem je u tome što ja hoću da gledam obrazovni i naučni program na TV-u (a ne priglupe lake zabave), a to u kapitalizmu mogu da uradim samo ako otvorim svoju TV stanicu i trošim pare koje moram da zaradnim na nekom drugom mestu (verovatno nekim drugim prljavim metodama).
Baš si ga ubo ovde. Pa ko ti brani da gledaš naučne emisije ? Šta u kapitalizmu nema naučnih emisija ? Ne da ima emisija, nego ima TV stanica kompletno posvećenih nauci... National geographic, Discovery, Discovery Science, Discovery Civilization, Animal Planet, History Channel, Explorer i još gomila drugih. A na kraju krajeva, ako imaš dovoljno sredstava i vremena, možeš da otvoriš i svoju TV stanicu ako hoćeš, što da ne. A šta imaš u komunističkim društvima ? Nacionalna tv 1 i 2, i gledaš samo ono što ti vlast servira, a čik probaj da pomisliš da otvoriš svoju TV stanicu :)
Citat:
Problem je u tome što mene novac i moć (kao takvi) uopšte ne zanimaju, a u kapitalizmu su u većini oni koje baš to zanima.
Hmmm... otkud tebi pravo da procenjuješ šta koga zanima u kapitalizmu ? Kapitalističko društvo je kao i svako drugo društvo skup jedinki, svaka sa svojim ciljevima, ambicijama i željama, a ne nekakav borg kolektiv gde svi isto misle i rade. Kapitalističko društvo upravo pruža mogućnost svakome da ostvari ono što želi, sko to želi. Hoćeš da budeš biznismen i juriš za novcem, tu je tržište, pa izvoli, hoćeš da živiš prosečno, zaposli se, odrađuj osmočasovno radno vreme, a posle toga radi šta hoćeš. Šta je tu problem ?
Citat:
Problem je u tome što meni nikada ne bi palo napamet da posečem šumu i tu sazidam zgradu sa 20 stanova, bez dečijeg igrališta i bez zrnca trave (Beograd - Zvezdara), a u kapitalizmu se upravo to dešava jer to donosi najviše para kapitalističkim i korumpiranim smradovima.
A gde bi ti stavio ljude da žive, u šumi ? Možda nisi primetio, ali svet postaje sve naseljeniji i javlja se potreba za novim stanovima koji negde moraju da se izgrade. Šta bi ti radio u komunizmu ? Pobio "višak" ?
-Odracuonogakomijedrpiorazmaknicu.
-Ne rxdi mi txstxturx, kxd god hocu dx
ukucxm "x" onx ukucx "x".
-Ko kaaz e da ja neuummem da kuuca
m.
-Piše "Insert disk 3", a jedva sam i ova
dva ugurao u drajv
-Postoje samo dve osobe kojima
verujem, jedna sam ja, a druga nisi ti