Zdravo. Imam jedan veliki problem koji se razvlaci vec trecu godinu(tacnije leto). NA jezeru blizu Nisa posedujem plac sa jos dva prijatelja(svako ima svoj deo). U produzetku nasih placeva(tacnije mog) nalazi se plaza koja je medju najboljim plazama na ovom jezeru i najvise smo zbog nje i kupili placeve. E sad, kad smo kupili plac izravnali smo ga bagerom i dobili lepu povrsinu za vikendice itd. Na toj plazi vec nekoliko godina pre toga uselio se neki kamper koji je tu od maja do septembra pa cak ponekad i u oktobru. Tu peca i prodaje ribu sto je naravno zabranjeno, ali ga niko ne dira. Kada smo se nas trojica pojavili tu kod njega da porazgovaramo ko ce koji deo da koristi i sredjuje on se bunio i trazio celu plazu za njega, a da ce kao sledece godine(tj prosle god) da se sam iseli i ode na drugo mesto(njegova inicijativa). U redu mi smo ispostovali dogovor i kupali smo se 50-ak metara dalje od placa.
Kada smo dosli proslo leto on je opet bio tu i mimo dogovora i njegovog obecana. I to smo progutali i posli smo sa namerom da mu pomognemo da predje na drugo mesto. Medjutim on se tu usprotivio(napad je najbolja odbrana) poceo da zove neke svoje pajtase sa jezera i zamalo nije inicirao fizicki obracun sa nama. Nekako se to smirilo i posle smo mi(tri porodice) koristili 1/3 te plaze a on sam 2/3.
Ove godine se ponovo pojavio, ali trenutno ne znam kako se rasporedio i sta je "zauzeo". Mislim da ima nekog iza sebe u vodoprivredi ili tako nekako i da daje sebi za pravo mnogo. Ljudi zamislite vi sta sve njemu treba da zivi tu 3 pa i vise meseca(wc, sporeti nekakvi, satori, 12-15 stapa za pecanje itd i to sve na plazi). Nemojte me pogresno shvatiti ali niko tu njemu nece nikad zabraniti da se kupa ili peca, ali je glupo da se tu nastani i da smatra da je to njegovo. Takodje je glupo da on jedan uzme 2/3 plaze i to koristi a nas tri porodice koristi 1/3. Znam da je to drzavno ili cije vec ali nije u redu da pojedinci isticu tu neku svojinu. KOliko je njegovo toliko je i nase i bilo cije, samo je to njemu tesko dokazati. Zna li neko kako srediti ovakvu budalu? Cuo sam da moze da se registruje plaza i zabrani se kampovanje i lozenje vatre ali je dozvoljeno kupanje i pecanje, pa ako neko zna da mi objasni malo postupak itd.
Unapred hvala svima na odgovorima, trebalo bi da idem sad za neki dan tamo pa bih molio da mi pomognete. Jos jedna stvar koja me nervira je ta "vlast" i "snaga" koju poseduje grupica olosa i budala na tom jezeru. Iz licne bezbednosti necu pricati o kom je jezeru rec i nadam se da cete me shvatiti. POzz jos jednom.

Neljubazni kamper!!!
Re: Neljubazni kamper!!!
Re: Neljubazni kamper!!!