Citat:
goat: etjen
u kojoj brzini sa pomenutim menjačem twingo postiže max. brzinu? i na koliko se motor okreće (ako ima obrtomer?, a mislim da nema!?... nisam nikada vozio-vozio se u njemu) kada ide 65km/h u 5-oj?.. da li je to u režimu kada se vozilo kreće u ravnomerno sa stalnim ili oduzetim gasom?
ne znam zaista nista oko maksimalne brzine, najvise sto sam ga vozio bilo je 154km/h, bio je u automatik modu u 5-oj. Mogao je jos cini mi se dosta ali nisam hteo bez potrebe da ga opterecujem (to mi je bila putna brzina, vozio sam 150 na sat 200-tinak kilometara u cugu). Ne znam da li mu je max brzina u 4 ili 5-oj (iskreno svejedno mi je).
Na zalost, nema obrtomer, to je u rezimu kada se krece po ravnom sa stalnim gasom, ukoliko se oduzme gas(bez pritiskanja kocnice), on menja u manje stepene prenosa postepeno i to: u 4 na oko 45km/h, u trecu na oko 30-35km/h a u drugu negde oko 20-25 pri cemu ukoliko bi se tako zaustavio potpuno (dakle bez pritiskanja papucice kocnice i napominjem na ravnom!) izbacuje iz druge na 8km/h a menja u prvu kada se potpuno zaustavi ili ispod nekih 5km/h. U stvari i ne moze da se potpuno zaustavi ako mu ne pritisnes kocnicu jer kada ubaci u prvu ide pod ler gasom-mili.
Dakle sve to na ravnom jer ukoliko je uzbrdo ili nizbrdo, rezim rada je sasvim drugaciji.
Nadam se da sam nekako objasnio. Ako ima jos neko pitanje slobodno :)
mada odosmo malo u OT
Tada sam pogledao kroz prozor... Imao sam sta da vidim... Napolju je bila fabrika MACIJE TRAVE! Morao sam nesto da ucinim!