Evo i mene. Nije me bilo par dana, a vi se bas raspisali. Za pocetak raspitao sam se za one poprecne grede, smem ih malo podici, s' tim sto prvo pricvrstim novu (gornju) pa tek onda skidam staru (donju). Objasnili mu nesto sto se tice i adaptacije one stare kuce, ali o tome u drugoj temu.
Malo me zbunilo ko je sada ovaj rinenad. Ali ok, sada mi je jasno ;)
Ono sto mi i dalje nije jasno i sto mi pravi "problem" u celoj prici je taj famozni UD profil na pocetku kosine. Pokusao sam zamisliti u glavi kako njega pricvrstiti za zid, a da bude pod takvim uglom da moze da se pricvrsti tabla za njega, tj da prati ugao roga i CD profila pricvrscenih za njega.
Dodatno me zbunjuje sto na slici

je taj prvi profil (cini mi se da je malo uzi od ovih iznad, pa je verovatno UD) takodje postavljen na rog. Druga stvar je ta sto on prelazi taj rog 10-ak cm, pa se ja pitam kako ce se nastaviti sledeci ako ne postoji UD nastavak. Ili sam ja u startu sve to pogresno razumeo , jednostavno i na dnu roga treba CD profil?
Takodje Stonex je lepo postavio ove crteze, ali to mi je vec bilo jasno. To sa krivljenem Ud profila me malo zbunjivalo, ali sada mi je i to jasno. Jedino sto se prvo radi zidic, pa onda kosina (tako smo se dogovorili, tj. tako ste mi vi objasnili), pa nece biti potrebe za krivljenjem tog gornjeg UD profila.

Kao sto rekoh bocni zid mi je jasan, ostala je ta kosina i na kraju onaj ravni deo gore, tj. plafon.
Na ovoj slici nedostaje gornji UD profil za koji mi je ex mm koncept :) objasnio da ga kroz sam ugao srafim u rog, tako da bude paralelan sa onim donjim da se mogu ubaciti CD profili. To je sve ok. Sto se tice kosine sve mi je jasno, sem tog pocetnog UD profila.
[Ovu poruku je menjao bundas dana 30.03.2009. u 20:45 GMT+1]