Zalosno sto je tako ali ovoga si puta video sta jedes, nemoj samo da pomoslis da kad nevidis metalni opiljak u nekom konditorskom proizvodu da to znaci da ga nema.
Dovoljno dugo sam radio u konditorskoj industriji tako da sam poprilicno upoznat sa desavanjima. Najcesce mi je jasno kad vidim na liniji kada je iskljucen metal detektor zasto je to tako ili obrnuto. Dva najcesca sastojka konditorskih proizvoda: secer i brasno ne tako retko umeju da budu u najmanju ruku veoma problematicnog kvaliteta.
Metal nije jedini problem, ali jeste cest, postoje i mnogi drugi kojih krajnji potrosac - konzumator najcesce nije ni svestan. Sta si deklarisao a sta stvarno proizvodis, gramaza ili zapremina proizvoda, oblik i velicina proizvoda i mnogi drugi. Bio sam svedok slucaja da se gubi posao zbog toga sto proizvodjac deklarise jedno a proizvodi drugo sto je na nekim ozbiljnim trzistima neoprostivo, medjutim po starom dobrom obicaju kako se nesto brzo pojavi kao afera brze bolje se isto tako i zataska i nikom nista, to sto si sada sebi zatvorio to trziste a mozda i drugim proizvodjacima iz Srbije nikom nista, koga je uostalom za to i briga.
Srpsko trziste i ne samo to vec i mnoga druga u okruzenju nisu nesto posebno razvijena po pitanju ispitivanja kvaliteta i probirljivosti potrosaca vec najcesce manje vise skoro sve prolazi tako da skoro da funkcionise po prinicipu "za dobru svinju nema losih pomija" na nasu veliku zalost.
Nebih sada da navodim imena kompanija koje su svetli primer ili los primer u resavanju ovakvih situacija, jer niko u ovoj igri nije nevin. Postoje firme koje to veoma dobro rade a nije ni preterano skupo za kompaniju a moze da ima dobar efekat na njihov imidz.
Nazalost nemam neki dobar savet kome da se obratis ili sta da uradis da dobijes nekakvu kompenzaciju za ono sto si iskusio.
You can fool some people sometimes,
But you can't fool all the people all the time. (Bob Marley)