Citat:
Ivan Dimkovic: A ta tvoja prica o paketima, sam TCP/IP protokol funkcionise tako da ako paket prodje van tvoje mreze, ti ne utices vise na to kako ce se on rutirati - prema tome, to sto su ti paketi dolazili do USA mreza moze da znaci da su isli preko alternativnih ruta jer originalne nisu bile dostupne.
Naravno. Samo što sam ja (kao network administrator) imao običaj da pratim kuda paketi idu dugo vremena pre bombardovanja, a onda i za svo vreme bombardovanja. Pa se ispostavi da nikada pre toga nisu išli preko Amerike, već eventualno preko nekog evropskog provajdera. A onda odjednom, počne bombardovanje, i počnu paketi između nekih provajdera da idu isključivo preko Amerike. Dakle,
isključivo. Zašto li samo nisu bile dostupne rute u evropi, u kojoj (ako me sećanje ne vara) tada nije bilo bombardovanja?

Pri tome ni ne znaš tačno gde prolaze kroz Ameriku, 5-6 Američkih hopova i cvrc: no reply.
Slučajno? Ma dajte, nemojte biti smešni. Pa pametni ljudi su snifovali sve moguće informacije koje su mogli da dobiju iz Srbije, na sve moguće načine. Pa tako se bre vodi rat, ne mislite valjda da ih uopšte nije zanimalo šta pišu Srpski mediji, i kakvi se mailovi šalju po Srbiji (i iz Srbije ka svetu) u kojima Persa opisuje Milunki gde joj je muž na ratištu. Pa jel im teško da angažuju 20 stručnih ljudi koji će da nadziru kompletnu Internet situaciju u Srbiji? Angažuju nosače aviona, a će da štede na sniferima i administratorima? Pa to je trošak →
nula u odnosu na trošak koji imaju sa ostalim ratnim i špijunskim operacijama, a korist može da se pokaže izuzetna.
Vi izgleda nemate predstavu kakve su informacije ljudi slali mailovima. Ja sam lično dobijao mailove u kojima se može pročitati i gde je ko na položaju (tipa:
E, znaš onog Peru, on je sada na polozaju ... ). I taj mail prešao preko Amerike (sa drugog provajdera, preko amerike, do mog provajdera). I, ko je tu budala: Mi što to nismo branili, ili Amerikanci što to "
nisu" pratili?