Ma uklopice se lako, ne brinem ja za nju

, ili je on zirafon u pitanju
Bas me interesuje kako izgleda taj poslovni plan koji turisticki amortizuje trosak zirafe i objekta. Sve i da je zivotinja poklonjena, verovatno prevoz a sigurno objekat i odrzavanje nisu. Palma kaze to je za turizam, al ja nesto ne nameravam da vodim dete u Jagodinu da vidi zirafu. Jel neko od vas planira? Koliko uopste turista dolazi u Jagodinu? Stranih turista sa devizama?
Meni ovo lici na jos jednu mrtvu investiciju i polarisanje provincije sa "beograd ima, sto ne bi i mi" retorikom da bi jedan provincijski lord ispunio svoj decacki san (da zajase zirafu ili sta li vec) zbog kojeg je dovodio u pitanje formiranje nacionalne vlade.
Decentralizacija se zavrsava zoloskim vrtovima, ne pocinje se time. Ali mismanagement javnih finansija je valjda nesto na sta smo se navikli do sada.
Sloba je za 12 godina promenio antropološki kod srpskog naroda. On je od jednog
naroda koji je bio veseo, pomalo površan, od jednog naroda koji je bio znatiželjan, koji
je voleo da vidi, da putuje, da upozna,
od naroda koji je bio kosmopolitski napravio narod koji je namršten, mrzovoljan,
sumnjicav, zaplašen, narod koji se stalno nešto žali, kome je stalno neko kriv - Z.Đinđić