Ja imam proveren (i danas), stari, dobar recept: 6 jaja, 120 g masti, 190 g brašna i 15 kašika vode. Voda i mast se kuvaju, doda se brašno, umeša, smakne s vatre i jedno po jedno dodaju jaja, cela, neumućena.
U tvom receptu za fil je previše brašna. U moj fil ide litar mleka, 7 jaja, po 7 kašika šećera u žumanca i belanca i 2 kesice vanil-šećera, ali samo 6 kašika brašna vrhom punih. Umućena žumanca sa šećerom i brašnom i malo mleka se zakuvaju u mleko, a čvrst sneg od belanaca (sa šećerom) se umeša u vruć krem od žumanaca, polako varjačom, ne mikserom, da ostane penast i čvrst.
[Ovu poruku je menjao berazorica dana 23.10.2011. u 22:16 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao berazorica dana 23.10.2011. u 22:18 GMT+1]
"We are mathematicians, we are happy when we have a problem!"