Citat:
Nocni: Po ovome ispada kao da se toyota ne moze voziti lijevom trakom autoputa tiho i brzo sa mnogo snage u rezervi i da se pri tome trosi malo goriva?
Ne znam sta ispada po ovome ali ja Toyote nisam video u levoj, najbrzoj traci. Istina da ne putujem cesto autoputevima, ali ocigledno nisam jedini koji ova vozila ne vidja u levoj traci. Dimkovic tamo zivi i svakodnevno putuje pa i ne vidja. Zasto ih tamo nema, ja ne znam. Mogu jedino da pretpostavim.
Citat:
Nocni: VW-ovi tdi motori (posebno otkad su presli na CR sistem) uopste nisu dorasli bilo kakvom uporedjivanju sa tojotinim CR motorima... ni po potrosnji, ni po snazi, ni po ubrzanjima, a ni po kvalitetu i kvarljivosti...
Na levoj traci nema ni Toyotinih automobila sa CR motorima za razliku od TDIa (i starih i novih).
Koliko su brzi ne znam, ali ih tamo nema.
Citat:
Nocni: Trebalo bi porediti prije ovih proizvoljnih tvrdnji barem fabricke performanse istih godista i istog cjenovnog ranga, ako vec ne zelite da se prica o kvarovima...
A koji su to, da ih uporedimo (po sto peti put

na ovom forumu), a Cena im je posebno zanimljiva. O kvalitetu je vise receno u ovoj temi pa nema potrebe taj kvalitet svuda isticati:
http://www.elitemadzone.org/p3156826
Sem ako Vladdova vodena pumpa nije merilo kvaliteta. Ako bi se cak to i prihvatilo kao merilo kvaliteta onda treba procitati ovo:
i takav blam ne protumaciti kao brigu za kupce
http://balkans.aljazeera.net/t...ota-povlaci-277-miliona-vozila
Citat:
Nocni: Smijesno je sto je vw tek prije par godina prvi put izbacio common rail dizel i odma sam sebe proklamovao za najboljeg bez ikakve argumentacije... A istina je da ima barem 7-8 proizvodjaca koji imaju bolje dizel motore po svim parametrima od vw-a.
Zasto je to smesno? VW je 10 godina na svim takmicemnjima redovno pobedjivao te koje ti spominjes a koji toboze imaju iskustva sa dizelasima. Od takmicenja turistickih automobila u Leonu TDI gde je stari PD motor, preko LeMana, pa sve do Dakara, sa takodje starim motorom (mislim da o popularnosti VWovih dizelasa; i starih i manje starih, nije potrebno diskutovati. Jedini koji ga je ozbiljnije ugrozio jeste mali Fiatov multijed. Totota sigurno nije). Realno, VW nije morao nista menjati bar jos 10 godina. Osim ekologije ne vidim ni jedan drugi opravdan razlog da se princip rada promeni.
Citat:
Nocni: Zasto ne pricati o kvarljivosti? Sto je veca klasa odnosno traka u kojoj se vozi te su razlike sve vece... najvise se kvare oni iz top ponude vw-a kao sto je npr. phaeton (svaki je pokvaren!) itd... tu se tek ne moze nikako porediti sa konkurencijom u vidu nekog ls430 npr.
To koliko je koji automobil pokvaren i to koliko sa tako pokvaren vozi do iznemoglosti vise govori o vlasniku takvog automobila nego o proizvodjacu. I ova tema je vec apsolvirana.
Inace, ni meni nije jasno zasto je Feton uopste ugledao svetlost dana. VAG ima toliko modela koji nastupaju u toj klasi da je nejasno sta ce mu automobil poput Fetona.
Citat:
Nocni:Na ovom nasem forumu se nastavlja po starom, uporedjuju se benzinci sa dizelima, atmosferskim motori sa turbo motorima itd...
I po starom i po novom do nekakvog poredjenja mora doci. Problem je sto jedni nemaju uopste motore sa turbinama, a ovi druji jedva da jos imaju po koji automobil sa motorom bez turbine,
ali slazem se da su neuporedivi.