Gledam ih vec pola sada, naizmenicno se pojavljuju, idu levo pa desno, deluje mi po promeni inteziteta svetlosti da idu i napred i nazad.
Uglavnom po jedan, a po nekada i po dva u paru.
Ja sam na novom beogradu i pojavljuju se na pravom zapadu.
Sada je 20:58, 29.07.2012. , vidi li ih jos neko?
Da nisu one loptaste munje ili tako nesto?
Siguran sam da nije avion ili helikopter.
Pa i meni je to palo napamet, ali bas da idu u liniji, pa da se vrate u paru i da kruze okolo...mora da su neke mnogo smart rakete :)
I sve je to prilicno nisko, ispod oblaka, recimo u visini ociju ako gledas sa nekog 7.-9. sprata i nisu se kretali "na gore" nego u ravni sa horizontom.
Ventura,pade mi nesto napamet,nije los zutokljuncev klip,pa ovo bi bilo sjajno da stavis kameru pa malo po imanju da se prekontrolise centralno
stanje parcele.E sada koji je domet?
Lavlja_Jazbina: Ventura,pade mi nesto napamet,nije los zutokljuncev klip,pa ovo bi bilo sjajno da stavis kameru pa malo po imanju da se prekontrolise centralno
stanje parcele.E sada koji je domet?
Ti multicopteri se uglavnom i koriste za snimanje iz vazduha :)
Njihova prednost su manevarske sposobnosti, brzina, stabilnost, visina... Teoretski ako mu nakačiš velike baterije možeš da voziš par kilometara, ali to niko do sada nije uradio, jer je u pitanju vrlo skupa igračka da bi je rizikovao na taj način... Mana tih multirotora je što se njima teško upravljaja, i ako to daš nekome ko nije pažljiv, slupaće ga u sekundi..
Ali sam ja isto razmišljao o nadgledanju parcela iz vazduha, i to više zbog problema cigana koji kradu kablove sa zalivnog sistema, pa sam planirao za iduću sezonu da nabavim nešto ovakvo + flir kameru. Ti baloni mogu da ostanu u vazduhu satima, i faktički ne treba nikakva obuka da bi se njima upravljalo... Osim da ga zalete u neko trnje i da ga fizički probuše, ne vidim šta drugo mogu da naprave... A plus postoji varijanta da kada je na baterije onda tipa može da leti 2 sata, a kada se vrati u bazu može da se nakači na kabl i pusti 100 metara u vazduh i odatle da stacionarno snima.
Atos,bas si cudan.Dao je komentar,koji je asociro moje pitanje,on dao detaljan odgovor za spravu,i unapredio sa novim klipom.
Kazaces da nema veze sa temom al bas si ti taj koji je i pokrenuo dobru ideju.Da si snimio to sa kvalitetnom kamerom sada bi svi
blenuli i pricali u jee bravo.Ovako samo nagadjamo i prizivamo.Evo ventura je poceo da daje dimne signale sa viskom sase.Javi ce se
mali zeleni.Strpi se i kameru u ruke.Bez nje ni na spavanje.