Izgleda da u ovoj zemlji jedino moje vreme nekosta nista... Sve se nesto mora, sve nesto kosta... pa se nema para, ali zato kad treba da se izgubi godina dana zivota -> e onda je to OK, i to za platu od 308 dinara!!!! Ako su tako pametni i ako im JA (ili neko od vas) zaista treba, neka onda isplate platu za koju ja/vi imate dokaz da je primate! Eto... vrlo prosto... da necu mozda da zivim od 308 dinara mesecno? Jer imam bilo kakvu beneficuju (struja, komunalije itd... socijalno?) -> nemam? Ovo je uzas!
Naj pametnije bi bilo:
1) Moze da se ide na sluzenje vojnog roka ("regularno" - kao do sad)
2) Moze civilno u nekoj ustanovi... ali za duzi period od regularnog, i neku normalnu platu
3) Moze da se plati !!!! E, to je ono sto fali
Da li vojsci trebaju pare da se "reformise"? ...pa zasto nas onda smaraju -> nek nas puste da radimo na miru! Samo neka mi se skinu sa k*rca! G*vnari... ja neprimam platu iz "budzeta" nego radim za svaki dinar... i sve sto sam "dobio" od ove zemlje sam morao da platim: zdravstvo, skolu (fax), struju, vodu, hranu... sve kosta, MOJ i VAS zivot KOSTA... ali kad se radi o vojsci to izgleda nema veze, onda nekosta nista -> vise im odgovara robovlasnicki sistem.
I da, ovoj zemlji treba vojska! Ali PRAVA vojska a ne ova smejurija sa glupacima i kriplovima na celu armije. Ko zeli da bude vojnik, moze to da postane, ALI samo ako je psiho-fizicki sposoban (ima IQ veci od broja cipela koje nosi), i za PLATU i to dobru platu! Koju ce placati delom drzava, delom mladi, koji se odluce za otkup...
ne znam vise sta da kazem, verovatno je problem da se otpuste oni lezi-lebovici sto dzabalebare i ispijaju kafu, u iscekivanju crkavice od plate i neke tamo penzije! Zalosno, ako nisu sposobni nek' idu oni da "ciste WC" i rade po bolnicama itd... mene pustite da radim svoj posao. Vojska bi neuporedivo bolje funkcionisala sa dobro placenim strucnim kadrom i vojnicima, nego sa gomilom ljudi koja je tu jer MORA, jer je PRIMORANA zakonom.
Pa kakva je to vojska? Kakava je to "VOJNICKA CAST" onih koji kao "upravljaju i formiraju" takvu vojsku -> to su sve bednici koji gledaju da na "formularu" za vojni budzet stoji toliko i toliko jedinica, da PRIMORAJU I UCENE ZAKONOM sto vise ljudi, nebi li se napunili parama, i nebi li ostali na funkcijama! Zalosna je ova zemlja.
Ako neko cita ovo a radi u vojsci: Pustite nas da zivimo normalno, bednici jedni. Za par godina doci ce te na svoje, pa ce te videti sta znate i koliko vredite, kad ne budete mogli da se prehranite od svog "znanja i kvalifikacija". To vreme je blizu - jos nekoliko godina, to je kratak period - posto ni tada necete znati NISTA da radite, a niko vam nece davati pare iz budzeta za ispijanje kafe i maltretiranje stanovnistva, samo cekam taj momenat.
"Banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies" (Thomas Jefferson)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don't have to waste your time voting."(Charles Bukowski)