Nadam se da ce jos neko prikljuciti u diskusiju, pa dace svoje komentare, primedbe, pohvale.
Obicno startam sa izradu seme i crteza, dimenzije, nabavka potrebnog materijala.
U principu ovo mi je prvi ovakav plakar i mislim da sam ga dobro resio

Glavni plakar je bio izradjen sa ivericom od 16 mm, klasika bela boja. Ubacen gde treba da stoji. Ostalo jos da se nabace vrata, pa to je izgledao ovako.

Sledila je nabavka materijala po proracunima. Alu profili koji su korisceni su za 8mm ivericu ili medijapan, sta god, ali nisam nasao 8-cu od dezena kog smo hteli. Tako da je bila potrebna dorada 16-tice do 8mm

Alu profili:

Prva i najbitnija stvar u celoj prici je postavljanje gornje i donje sine. Vrata i cela njena tezina leze na donjoj sini i tockice, a gornja je samo vodilja i ne dozvoljava da vrata ispadne. Veoma je bitno da se donja sina postavi u libelu.

Nakon sto smo zavrsili postavljanje sine, prelazimo na busenje profila. Za to postoji sema, ustvari postoje dimenzije koje se mogu preuzeti sa interneta ili jednostavno potraziti od prodavca. Ja sam ih skinuo sa intrerneta...

Kako smo pripremili teren za dalji rad, sledi sklapanje i srafljenje. To ide dosta brzo i nema nikakve filozofije.
Ubacujemo ivericu ukanale i jedno po jedno stezemo.

Kada je sve lepo usrafljeno, ubacujemo gornji deo pa onda donji u leziste. Pre toga samo ubacimo prasinarke i na kraju gumice.

Malo sitnih detalja u gornjoj i donjoj zoni:

I naravno konacni rezultat mog rada

Imam jos jedan ovakav kompletan plakar za pravljenje. Uskoro bice i on kompletno gotov.
Bicete udostojeni sa slikama kompletnog projekta, isto kao i sada...
Nadam se da vam se svidja. Cekam neke kritike iskusnijih