Citat:
DaliborP:
Dodjosi su dobri kad treba da kupe ili iznajme te divlje stanove koje ste vi starosedeoci uspesno digli na placevima, ali zato prave probleme kad eto treba da se parkiraju...divljaci nema sta.
Jok. Dodjosi prave probleme, razne. Nisu dobri kad iznajmljuju stan jer ga upropaste, veca dara nego mera. Divlja gradnnja nije u Beogradu nego prigradskim naseljima. U Beogradu ni dan danas nije regulisano 75% knjizenja, starosedeoci nemaju bas nikakve veze sa tim, to je stvar vlasti od WWII pa nadalje (prica je sama po sebi interesantna ali prezvakana milion puta...). Starosedeoci Beograda ne prodaju svoje stanove, ne samo dodjosima nego nikome. Starosedeoci Beograda ostavljaju svojima u nasledje stanove, s' kolena na koleno. I tako dalje...
Ja sam rodjen u Beogradu ali se ne smatram starosedeocem jer su moji roditelji rodjeni u Crnoj Gori i dosli nakon WWII ovde. Starosedeoci su oni koji su generacijama unazad rodjeni u Beogradu. Ja zato ne spadam u starosedeoce. Ali nisam ni dodjos jer sam rodjen u Beogradu. Jel' sad malo jasnije da se pojam starosedelac Beograda upotrebljava pogresno, i ti upotrebljavas pogresno.
Dosjosi su losi. Ima izuzetaka ali zanemarljivo. Dodjosi su u Beogradu uvek docekivani otvorenog srca i sirom rasirenih ruku, ko to negira nema pojma o Beogradu. Skoro da nigde na svetu nema toliko otvorenosti prema dodjosima kao sto je to slucaj u Beogradu. Ali se i to menja. Dodjosi su to polako ali sigurno promenili. Na gore. Iskoristili su gostoprimstvo na najgori moguci nacin. Potpomognuti svom snagom od svih koji nisu iz Beograda, od svih kojima Beograd iz svakojakih razloga smeta.
To je ocigledno i u ovoj temi.

Ali dzaba ste krecili... nece se Beograd dati samo tako, ne nadajte se previse.
Pozdrav!
"Grand Magus and Supreme Wizard of professional
audio applications in the known universe and beyond"
E-Mail:
[email protected]
Home Page:
http://www.linkedin.com/in/sceka
:) "Nije ti palo na pamet da nekom inteligentnijem postu daš lajk?" (By Nebojsa)
Pravi biser: „Sada sumnjam da bih ucestvovao u poboljsavanju Nebojsinog foruma.”